Flat Preloader Icon

Muži TSM Slávia Žilina v premiére úspešní

V nedeľu 15.10. vstúpili po prvýkrát v krátkej histórií nášho klubu do bojov aj naši muži. Družstvo vedené skúseným trénerom Marošom Moravčíkom je zložené z mladých hráčov akadémie TSM Slávia Žilina a doplnené mladými perspektívnymi talentami z extraligových tímov, ktorí zatiaľ nedostávajú priestor na extraligovej mape.

V prvom súboji sme sa stretli s nepríjemným súperom, družstvom BKM ISKRA SVIT U23, minuloročným účastníkom FINAL4 1. ligy. Zápas po vedením skúseného extraligového rozhodcu Richarda Sirockého sa začal množstvom nepresností, hlavne na našej strane, kedy sme aj príčinou nízkej zohratosti nefungovali tak ako si predstavujeme.

Napriek tomu, že sme hrali rýchlo, nedarila sa nám streľba a po 1.štvrtine sme prehrávali 13:19. V druhej štvrtine po dohovore trénera sme zvýšili agresivitu v obrane, získali sme množstvo lôpt kvalitnou obranou a podarilo sa nám udržať „medvede“ iba na 14 skórovaných bodoch v druhej štvrtine, čo nám napriek nízkej úspešnosti streľby stačilo na otočenie polčasového výsledku v náš prospech v pomere 37:33.

Muži TSM Slávia Žilina v premiére úspešní-1

V druhom polčase pokračoval priebeh zápasu v rovnakom móde ako v prvom polčase. Nedarila sa nám streľba z diaľky, snažili sme sa presadiť agresívnou hrou 1:1 čo nám vychádzalo, ale keďže Svitu išla streľba z diaľky tak po 3. štvrtine svietil na ukazovateli stav 52:52.

V poslednom dejstve sme pokračovali v aktívnej hre, tlačili sme súpera agresívnou obranou z čoho pramenili získané lopty a to nám umožňovalo zakončenie rýchlym protiútokom, ktorý chalani výborne riešili a skórovali lacné koše. Vybudovali sme si mierny náskok, no mladíci zo Svitu sa nevzdávali, ťažkými strelami za 3 body a taktickými faulmi sa držali na dostrel, ale záver zvládli bezpečne Žilinčania a pripísali si prvé víťazstvo v súťaži v pomere 73:67.

TSM Slávia Žilina – BKM Iskra Svit 73:66 (37:33)

BODY TSM: Foltín 22, Ištok 19, Rozim 11, Halász 10, Janžo 4, Florek 4, Šoltés 3, Nemčok, Urda, Magvaši, Chebeň
Streľba za 2 body 35/21 – 60%
Streľba za 3 body 43/7 – 16%
Trestné hody 15/10 – 67%
Doskoky – 39
Index – 70

Muži TSM Slávia Žilina v premiére úspešní-2

“Teší ma, že sme do nového ročníka 1.ligy vstúpili víťazstvom proti nepríjemnému tímu Svitu, ktorý tvoria extraligový hráči. Hrali s obrovským nasadením, aby sa predviedli pred extraligovým trénerom, ktorý pozorne sledoval dianie na palubovke.

Po 1. štvrtine sme rýchlo pochopili, že zápas sa nevyhrá sám, preto som rád že sme zabrali hlavne v obrane, kde sme mali najväčší problém v prvej časti hry. V druhom polčase sa nám zlepšila streľba zo strednej a väčšej vzdialenosti, čo v kombinácií s dobrou agresivitou v obrane prinieslo víťazstvo.

Je pred nami ešte veľa roboty a k požadovanému hernému výkonu vedie ešte dlhá cesta, ale verím tomuto tímu a som presvedčený, že už v najbližšom derby zápase necháme na palubovke všetko.”

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…