Flat Preloader Icon

Veveričky do 13 rokov naberali ďalšie skúsenosti

Mladší žiaci Tréningové strediska mládeže Slávia Žilina odohrali už v poradí tretí turnaj svojej vekovej kategórie, tentokrát v neďalekej Považskej Bystrici, kde im boli súpermi rovesníci z domáceho IMC Slovakia a ŠBK Junior Levice.

IMC Slovakia Považská Bystrica – TSM Slávia Žilina 78:27

Body za TSM: Kopčík 21, Janušek 2, Tomka 2, Futo Michal 2, Bohačiak, Brodský, Hučala, Kľučka

V prvom stretnutí proti domácim sme nastúpili iba s 8 hráčmi, keďže nám chýbali chlapci, ktorých vyradila zo súboja viróza a Alexa, ktorý si doliečuje zlomeninu ruky a počas zápasu si ešte zlomil nos náš Oliver Bohačiak.

Do súboja proti veľmi dobre hrajúcemu súperovi sme nastúpili ustráchane, nevedeli sme sa v malej rotácií presadiť hlavne smerom dopredu, chýbala nám odvaha, čo je prirodzené vzhľadom na to že sme novo tvoriace sa družstvo.

V priebehu zápasu sa postupne výkon chlapcov zlepšoval, boli sme odvážnejší, vynikal hlavne Paťo Kopčík, autor 21 bodov. Ani ostatní chlapci nezaostávali v nasadení a síce sme si pripísali prehru, opäť sme sa veľa naučili.

ŠBK Junior Levice – TSM Slávia Žilina 92:28

Body za TSM: Kopčík 22, Tomka 4, Brodský 2, Futo, Hučala, Kľučka, Janušek

V druhom stretnutí nás čakal oddýchnutý súper (keďže my sme hrali dva zápasy po sebe), družstvo „mladých Tekovčanov“ vedené trénerom Juríkom, ktorého si pamätáme z čias žilinského Váhostavu, ako nebezpečného strelca.

Družstvo Levíc bolo taktiež nad naše sily, ale teší nás ako chlapci bojujú, nevzdávajú sa a v kombinácií s dobrou tréningovou morálkou sa budú určite zlepšovať. V zápase za nás vynikal opäť Paťo Kopčík, ktorému sa napriek bolesti kolena podarilo skórovať 22 bodov, dobre mu však sekundovali aj ostatný hráči.

Pochváliť musíme aj rodičov chlapcov, ktorí prišli v hojnom počte a držali svojim ratolestiam palce. Už o dva týždne nás čaká v poradí štvrtý turnaj tejto kategórie, veveričky U13 vycestujú do Handlovej, kde sa stretnú s domácim ŠBK a družstvom Victoria Žilina.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…