Flat Preloader Icon

Naši muži v Levoči s druhým víťazstvom v rade

Muži TSM Slávia Žilina sa mali podľa pôvodného rozlosovania predstaviť proti orlom v domácom prostredí, no pre problémy so športovou halou a jej obsadenosťou a neochotou konkurenčného klubu spolupracovať sme boli nútení urobiť výmenu domáceho prostredia, takže sme sa predstavili na pôde nášho súpera – BK Slovenský Orol Levoča.

Muži v Levoči s druhým víťazstvom v rade

BK Slovenský Orol Levoča – TSM Slávia Žilina 60:77 (33:41)

BODY TSM: Ištok 17, Foltín 16, Linder 9, Rozim 9, Florek 7, Podhorský 7, Židzik 6, Halász 4, Šoltés 2, Nemčok, Chebeň

Do stretnutia sme napriek tomu že sme boli favoriti nevstúpili dobre. Nekoncentrovanou hrou sme umožňovali domácim orlom získať „mikro“ náskok, ktorý si domáci borci postrážili až do konca prvej štvrtiny, ktorú vyhrali pomerom 24:18.

V druhej štvrtine po dôraznom dohovore trénera Moravčíka chlapci začali ukazovať to čo nás v priebehu sezóny zdobí – agresívna obrana s veľkým tlakom na loptu, jednoduchý priamočiari basketbal s rýchlim zakončením do koša, čo prinieslo obrat v zápase. Spomínanou agresívnou obranou sme orlom v druhej štvrtine pristrihli krídla a dovolili im skórovať len deväť bodov, my sme s naopak rozleteli a skórovali 23 bodov, čo nám prinieslo polčasové upokojenie a vedenie v pomere 33:41.

Druhý polčas, sme začali rovnako ako prvú štvrtinu. Nekoncentrovane v obrane, komplikovaným zakončovaní, množstvom „zlých riešení“ a tým pádom aj nervozitou ktorá vyhovovala našim súperom, ktorým sme dávali stále šancu pomýšľať na dobrý výsledok. Našťastie sme sa v poslednej perióde opäť skoncentrovali, a umnou hrou sme si postrážili víťazstvo až do posledného hvizdu.

V zápase sme sa mohli opäť spoľahnúť na „mladé pušky“ Ištóka (autor 17 bodov), Foltína (16) a nášho juniora Floreka (autora 7 bodov), ktorý v  kombinácií so skúsenými Podhorským (7 bodov), Rozimom (9 bodov) a dobre hrajúcim Židzikom (6 bodov + 10 doskokov) potiahli zápas do víťazného konca a poistili sme si tak 4. miesto v nekompletnej tabuľke.

Už 3.12. sme sa mali predstaviť na palubovke BC Prievidza B, ale na základe požiadavky sme zápas preložili na neurčito (Prievidza A hrala v tom čase zápas NIKÉ SBL na pôde BC Komárno).

Najbližšie sa predstavíme na domácej palubovke už túto nedeľu, v súboji proti MBK Patrioti Žiar nad Hronom. Zápas sa odohrá v telocvični ZŠ Hájik, v nedeľu 10.12.2023 o 12:30. Všetci ste srdečne vítaní, bude to posledný zápas našich mužov v roku 2023.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…