Flat Preloader Icon

Šesť statočných juniorov bojovalo proti ťažkým súperom

Šesť statočných juniorov cez víkend oduševnene bojovalo proti ťažkým súperom z Prievidze a Žiaru nad Hronom. Po stredajšej dohrávke vo Svite dali v domácich zápasoch do hry obrovské srdiečko a v úzkej (takmer žiadnej) rotácii predviedli výborné výkony. Napriek dvom prehrám si zaslúžia pochvalu za to ako sa prezentovali.

Sest-statocnych-juniorov-bojovalo-proti-tazkym-superom

Po vianočnej prestávke sme vedeli, že družstvo vstupuje do náročného obdobia, keďže máme k dispozícii iba 6 domácich hráčov, ktorých sme však plánovali doplniť o ďalších 3 hosťujúcich hráčov z klubu Slávia Trnava.

V prvý hrací týždeň nového roku neboli hráči v dôsledku nadmerného vyťaženia schopní s nami zápasy absolvovať, tak sme boli nútení odohrať 3 zápasy v priebehu 5 dní iba v počte 6 hráčov.

Iskra Svit – TSM Slávia Žilina 139:42 (65:17)

Body za TSM: Pivko 10, Novák 9, Suchomel 9, Florek 8, Chebeň 4, Magvaši 2

V stredu sme vycestovali do Svitu, kde nás čakala dohrávka preloženého zápasu. Proti Svitu sme otvorili základnú časť sezóny v októbri, kde sme ešte vtedy v plnej zostave prehrali na domácej palubovke iba o 2 body. V stredu to bol však zápas úplne odlišný.

S nízkou zostavou a v podstate bez možnosti striedať sme už od prvých minút nedokázali so súperom držať tempo, ktorý využíval naše oslabenie najmä v protiútokových prečísleniach, ktorých mal neúrekom v dôsledku našej veľmi nerozvážnej voľby striel.

Zápas bol rozhodnutý už po pár minútach a následne sa už iba dohrával.

TSM Slávia Žilina – MBA Prievidza 62:86 (29:41)

Body za TSM: Florek 20, Chebeň 18, Suchomel 9, Novák 7, Pivko 4, Magvaši 4

Počas víkendu sa súperi z časti prispôsobili nášmu oslabeniu a tak nás čakali dva vyrovnanejšie zápasy s nie tak výrazným fyzickým a výškovým rozdielom ako tomu bolo proti Svitu.

Prievidza bola schopná dostať sa do vedenia už v prvej štvrtine, ktorý si dokázala udržať počas celého zápasu. Napriek tomu, že sme zápas neboli schopný nijako zdramatizovať, dokázali sme sa aj v okliesnenej zostave presadzovať a hrať našu hru – rýchlo, kombinačne a agresívne.

So súperom sme dokázali udržať v prvom polčase krok, pričom sme po dvoch štvrtinách prehrávali iba o 12 bodov. Tretiu štvrtinu sme dokonca prehrali iba o 2 body, ale v dôsledku nášho vyčerpania náskok súpera v druhom polčase postupne rástol a v posledných minútach zápasu nás súper úplne zlomil a navýšil rozdiel na finálnych 24 bodov.

TSM Slávia Žilina – BK MŠK Žiar nad Hronom 77:93 (22:59)

Body za TSM: Florek 22, Chebeň 16, Magvaši 14, Suchomel 11, Pivko 8, Novák 6

Zápas proti Žiaru bol pre nás omnoho náročnejší, keďže sme sa museli znovu popasovať s výškovou prevahou a hlbokou rotáciou súpera, ktorá mu umožňovala hrať rýchlo a vyvíjať v obrane nepríjemný tlak.

Prvú štvrtinu sme prehrali o 21 bodov a do konca polčasu súper navýšil rozdiel až na 37 bodov. Veľké pozitívum však bolo, že sme sa nenechali psychicky položiť a do druhého polčasu nastúpili s bojovným nasadením a chuťou hrať čo malo za následok, že sme dokázali vyhrať tretiu štvrtinu 24:16 a štvrtú štvrtinu 31:18.

Musím priznať, že súper nedohrával zápas v plnej zostave, ale stále na to, že sme hrali tretí zápas za 5 dní v 6 člennej zostave, je to stále pozoruhodný výsledok našich chlapcov.

Na záver by som chcel pochváliť bojovnosť a odhodlanie celého družstve, ktoré sa napriek psychicky veľmi náročnej situácii nezlomilo, ale pokračovalo bojovať ďalej a stále s chuťou a bojovnosťou odohrali 3 fyzicky veľmi náročné zápasy.

Verím, že v budúcom kole nám už pomôžu nové posily a my budeme môcť vďaka vyššej rotácii zvýšiť tempo hry a agresivitu na obidvoch stranách ihriska.

– Tréner Jakub Grísa.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…