Flat Preloader Icon

Kadeti v sobotu na Liptove podľahli domácemu MBK Liptovksý Mikuláš

“Prázdninový zápas” sme nezačali zle, prvú štvrtinu sme sa držali na dostrel, ale v druhej nám naši hostitelia odskočili na 30 bodový rozdiel, ktorý nebolo v našich silách zmazať. Obvzlášt keď sa nám v priebehu zápasu zranil líder Pivko. Slušné výkony podali Lacko a Brodský, vekovo ešte žiaci sa dokázali proti starším hracom MBK (hrajú mimo súťaž) strelecky presadiť.

Kadeti v sobotu na Liptove podľahli domácemu MBK Liptovksý Mikuláš.

MBK Liptovský Mikuláš – TSM Slávia Žilina 95:51 (51:16)

Body za TSM: Lacko 22, Brodský 10, Pivko 9, Samuheľ 6, Kováčik 2, Čech 2, Kazík, Sibila

Na zápas sme vycestovali v oklieštenej zostave 8 hráčov, spôsobenej chorobami, zraneniami a do istej miery aj jarnými prázdninami. Napriek tomu sme odohrali pomerne dobrú prvú štvrtinu, kedy sme sa držali súpera, avšak už v druhej 10 minútovke bolo jasne vidno naše skromné zápasové skúsenosti.

Súper pred polčasom odskočil až na rozdiel takmer 40 bodov. Zápas sa následne už len viac menej dohrával a skóre sa výrazne nemenilo. Ako pozitívum však vnímam, že sme dokázali súperovi nastrieľať 51 bodov, čo je pre naše pomerne neskúsené družstvo dobré číslo a naznačuje progres aspoň po stránke individuálnych basketbalových zručností.

Tiež som rád, že medzi najlepších strelcov sa pravidelne zaraďujú hráči ročníka 2009, teda ešte žiaci, ktorí hrali v tomto prípade proti súperom starším o 2 až 3 roky. Bohužiaľ hneď v druhej štvrtine sa zranil Michal Pivko, aktuálne líder družstva, čo ovplyvnilo následne vývoj zápasu a ďalšie zranenia bohužiaľ spôsobili, že sme neboli schopný odohrať nedeľný zápas proti Banskej Bystrici.

Blížime sa do záverečnej fázy sezóny, kde verím, že chlapci ukážu progres, ktorý počas sezóny urobili a s tradičnými súpermi odohráme lepšie zápasy s priaznivejším skóre.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…