Flat Preloader Icon

Juniori U19 podľahli po bojovnom výkone chlapcom z Prievidze

TSM Slávia Žilina – MBA Prievidza 76:109

Zápas proti Prievidzi ponúkal rýchly basketbal, kedy si tímy vymieňali rýchle strely a väčšina zápasu sa odohrávala primárne v protiútoku. Prievidza dokázala už v prvej štvrtine premieňať strely oveľa efektívnejšie, preto už na konci prvej štvrtiny odskočila na rozdiel 16 bodov.

V druhej štvrtine sa začalo strelecky viac dariť aj nám, keď sme v druhej 10 minútovke nastrieľali 23 bodov a štvrtinu prehrali iba o 1 bod. V druhom polčase pokračoval rýchly basketbal na oboch stranách, akurát prijateľné percento streľby si dokázala udržať iba Prievidza, ktorá nám dokázala odskočiť postupne ešte na väčší bodový rozdiel.

Naši hráči kondične horšie zvládli zápas v úzkej rotácii, ktorú sme ale opäť doplnili o šikovného hráča opäť ešte len zo žiackej kategórie. Som rád, že aj mladší hráči sa dokážu aklimatizovať na juniorský basketbal a môžu zbierať cenné skúsenosti, ktoré môžu využiť vo svojej žiackej a kadetskej kategórii.

Dúfam, že nám program zápasov aj do budúcna dovolí zapájať aj mladších hráčov, pre ktorých to je skvelá príležitosť pre rast a zároveň pomôžu navýšiť našu aktuálne úzku, čisto juniorskú rotáciu.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…