Flat Preloader Icon

Vstup do nového roka kadetom nevyšiel podľa predstáv

TSM Slávia Žilina – Diawin Košice  55:73 (26:26)
Body za Žilinu: Joppa 14, Čierny Adam 11, Janžo 10, Urda 6, Novák 5, Hoferica 5, Chebeň 3, Huňora 1
Body za Košice: Lévay 16, Kollár 14, Janura 14, Ručinský 12

Kadeti TSM sa vrátili po takmer trojmesačnom prerušení do súťaže zápasom proti kvalitnému súperovi z Košíc s ktorým na jeho pôde prehrali o 5O bodov s cieľom vrátiť mu vysokú prehru.

Prvá štvrtina prebiehala v zoznamovacom režime, na oboch družstvách bolo cítiť tréningový a zápasový výpadok podložený množstvom nepresností a strát, napriek tomu TSM išlo po 1. štvrtine do vedenia 15:12. Žilinčania sa presadzovali hlavne streľbou z poľa, najvýraznejšie prispel Matúš Novák autor piatich bodov.

Druhá štvrtina kopírovala priebeh prvej štvrtiny, navyše sa Žilinčanom prestala dariť streľba z poľa, keď ju ukončili s veľmi nízkou úspešnosťou len 25% a prehrali ju pomerom 11:14, kedy najúspešnejším strelcom bol Adam Čierny, autor 5 bodov. Do polčasovej prestávky sme išli za vyrovnaného stavu 26:26.

Do druhého polčasu sme vstúpili aktívne, kedy sme zaznamenali šnúru šiestich bodov (Marek Joppa). Od stavu 32:28 sme však prestali hrať, prestali sme sa pohybovať, mali sme veľmi slabú agresivitu v obrane, nečudo že nám Košice šnúrou 12 bodov odskočili na rozdiel 8 bodov (32:40). Adam Čierny svojou 2. trojkou pribrzdil nápor Košíc, avšak iba nakrátko, keďže prišla ďalšia šnúra 8:0 v prospech súpera z Košíc a do poslednej štvrtiny sme išli s mankom trinástich bodov.

V poslednej štvrtine sa nedá našim chalanom uprieť snaha otočiť výsledok, ale bohužiaľ proti silovo disponovanému súperovi nemali šancu, a podľahli mu 55:73

M.F.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…