Flat Preloader Icon

Zmeny v TSM Slávia pokračujú, novým športovým riaditeľom žilinská legenda

Po nedávnych zmenách na trénerských pozíciách TSM Slávia Žilina, kedy sa šéftrénerom mládeže v našom klube stal Jakub Grísa, prichádzajú zmeny aj v manažmente a vedení klubu. Po viac ako troch rokoch končí na pozícií športového riaditeľa Miroslav Futo, ktorý sa rozhodol prijať novú športovú výzvu a odchádza zo všetkých pozícií v našom klube.

Na jeho miesto prichádza Jakub Merešš, ktorého netreba veľmi predstavovať – bývalý žilinský extraligista, reprezentant Slovenska. Jakubovi prajeme na pozícií športového riaditeľa veľa úspechov a veríme, že bude v tejto pozícií rovnako úspešný ako v basketbalovej kariére.

Nižšie prinášame vyjadrenie odchádzajúceho riaditeľa Miroslava Futa a nového riaditeľa Jakuba Merešša.

Miroslav Futo:

“Odchod z pozície športového riaditeľa som zvažoval dlhšiu dobu, najmä z dôvodu ešte kvalitnejšieho napredovania nášho klubu.

Je dôležité, aby do klubu aj na výkonné pozície prichádzala nová krv, a keď sa k tomu pridala zaujímavá ponuka pre mňa zo športového prostredia, neváhal som po konzultácií s našimi partnermi, ktorí nás podporujú, túto ponuku prijať a uvoľniť miesto mladším, dravším ľuďom, ktorí dokážu náš klub posunúť ešte vyššie.

Som veľmi šťastný, že moje miesto zaujme práve Jakub Merešš, pretože v klube pracoval ako tréner takmer 1,5 roka a pozná fungovanie takejto organizácie, má pracovné skúsenosti z oblasti manažmentu a neposlednom rade je to v Žiline rešpektovaná persóna, ktorá si svoj rešpekt vybudovala svojim vystupovaním, správaním a konaním, a viem, že TSM Slávia Žilina bude v dobrých rukách.

Jakubovi držím palce, verím že sa mu podarí naplniť spoločné sny, podarí sa mu vytvoriť v Žiline silnú komunitu basketbalistov a bude on práve tým človekom, ktorému sa podarí spojiť basketbal v Žiline.

Rád by som poďakoval ľuďom ktorí sa podieľali na budovaní nášho klubu, ktorí so mnou spoločne prešli takmer štyri roky práce, ktoré priniesli aj drobné úspechy, za ktoré spomeniem minuloročné štvrté miesto kadetov na majstrovstvách Slovenska, alebo tohto ročné druhé miesto našich mužov v 1. lige.

Najväčšie poďakovanie patrí Jankovi Majerskému, majiteľovi firmy PROMA, ktorý mi nie len úžasne pomáhal, ale jeho rady, usmerňovanie a „otcovstvo“ mi veľmi pomohlo v mojej manažérskej práci a posunulo ma na vyšší level. ĎAKUJEM.”

Krátky rozhovor s novým športovým riaditeľom:

– Prečo ste sa rozhodli prijať ponuku športového manažéra TSM?
“Basketbal bol vždy mojou vášňou a pracovať v rámci tohto športu mi prináša radosť. Moje skúsenosti ako bývalý hráč mi poskytujú jedinečný pohľad na hru a zároveň mi umožňujú lepšie porozumieť potrebám hráčov a tímu ako celku. Ako športový manažér mám možnosť viesť a rozvíjať klub smerom k úspechu. Môžem prispieť k vytváraniu silného tímu, podporovať mladé talenty a posilňovať väzby medzi klubom a komunitou. Manažovanie športového klubu prináša množstvo výziev a príležitostí na osobný a profesionálny rast. Som pripravený čeliť týmto výzvam a pracovať na dosiahnutí cieľov klubu ako aj spojeniu Žilinského basketbalu.”

– Čo očakávate od tejto pozície?
“Očakávam, že táto pozícia prinesie výzvy, ktoré ma budú motivovať a posilnia moje schopnosti riešiť problémy. Chcem sa stretávať so situáciami, ktoré ma budú vyzývať k rastu a kreatívnemu mysleniu. Chcem sa zamerať na rozvoj ako hráčov tak aj trénerov a tiež na budovanie silných väzieb s komunitou, partnermi a fanúšikmi žilinského basketbalu.”

– Aké sú vaše predstavy, čo budete riešiť medzi prvými vecami?
“V prvom rade by sme si spolu s trénermi zhodnotili súčasný stav klubu a uzavreli sezónu 2023/2024. Zároveň musíme začať prípravu na sezónu 2024/2025 po materiálnej stránke, ako aj po personálnej.”

    Zdieľajte článok s priateľmi

    Nenechajte si ujsť…