Flat Preloader Icon

Súboj s cenným tabuľkovým súperom B.S.C. Bratislava

TSM Slávia Žilina – B.S.C. Bratislava 75:69
Body TSM: Hollý 16, Hoferica 15, Galovič 11, Janžo 9, Suchomel 9, Urda 5, Neuman 4, Novak 4, Papšo 2

V sobotu sme sa opäť stretli s cenným tabuľkovým susedom, tentokrát z nižšej priečky. Zápas bol pre nás veľmi dôležitý, pretože sme si v ňom potrebovali obhájiť 6. priečku v tabuľke, prípadne dokázať, že máme aj na vyššie umiestnenie. Naše posledné stretnutie so súperom dopadlo ďaleko od našich predstáv a aj keď sme naposledy proti BSC na ich palubovke nastupovali v oklieštenej zostave, prehra nás veľmi zabolela.

Od posledných zápasov, sme sa v tréningovom procese zamerali najmä na obranu, protiútok a herný systém v postupnom útoku, čo sú aspekty hry, v ktorých sme mali v predchádzajúcich zápasoch najväčšie rezervy. Zápas pre nás teda poslúžil ako výborná kontrolná previerka našeho progresu.

Zápas bol od začiatku veľmi vyrovnaný, napriek tomu, že sa nám podarilo snáď v každej štvrtine odskočiť na bodový rozdiel 10+, najmä vďaka získaným loptám prameniacim z obrany po celom ihrisku a “second chance” bodom po našich útočným doskokoch. Výrazné vedenie sme si však nedokázali dlhodobo udržať kvôli nedisciplinovanosti v útoku, z čoho pramení našich hrozivých 31 strát.

Opäť sme boli málo dôrazný v obrane a v útoku sme sa nespoliehali na plán hry, ktorému sme sa venovali na tréningoch, ale často na zbrklé individuálne zakončenia čo zrkadlí našich skromných 12 asistencii za celý zápas. Aj tento víkend sme mali veľmi nízku celkovú úspešnosť streľby z poľa (37%) ako aj zo šestky (66%). Už samotné štatistiky napovedajú, že sme neodohrali ani zďaleka náš najlepší zápas.

Za celý zápas sme si nedokázali našou nedôraznou hrou vytvoriť na ihrisku pohodovú a sebavedomú atmosféru a po väčšinu zápasu sme sa skôr trápili. Napriek tomu sme si však vďaka pekným tímovým akciám a miestami vydarenému tlaku v obrane dokázali ustrážiť výhru.

K štatistikám musím doplniť, že naše celkové nasadenie a motivácia je v poslednom období nedostatočná a pred final 8 sa budeme musieť naštartovať a konečne vystúpiť z našeho aktuálneho “zlého” obdobia, ako ho ja osobne vnímam. Pevne verím, že sa vrátime k basketbalovej chuti na medzinárodnom veľkonočnom turnaji, ktorý nás čaká už budúci víkend.

Jakub Grísa, tréner.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…