Flat Preloader Icon

V nedeľnej „bitke o Váh“ prehra našich Youngguns v Považskej Bystrici

IMC Slovakia Považská Bystrica – TSM Slávia Žilina  58:32
Body TSM: Kadík 9, Lukášik 8, Farský 6, Topitzer 2, Brodský 2, Kopčík 2, Futo 2, Lacko 2

IMC Slovakia Považská Bystrica – TSM Slávia Žilina  57:37
Body TSM: Lukášik 14, Kadík 10, Macanga 4, Brodský 2, Farský 2, Topitzer 2, Kazík 2, Lacko 2

Naši žiaci nastúpili po dohode s klubom z Považskej Bystrice na obe vzájomné stretnutia na pôde IMC Slovakia, v telocvični základnej školy na Rozkvete. Do prvého stretnutia vleteli hráči domáceho družstva vedeného trénerom Peťom Tordom naplno, s nasadením a celoplošnou obranou, naopak naše mladé pušky veľmi ustráchane a s prílišným rešpektom, z čoho sme sa nevedeli bohužiaľ celý prvý polčas dostať.

Chlapci nedodržiavali ani základné princípy basketbalu, z čoho opäť pramenilo polčasové manko 29 bodov. V druhom polčase sme sa pomaly otriasli, začali plniť pokyny ktoré sa snažíme realizovať každý zápas a aj vplyvom zmeny hry družstva domácich (miestami hrali bez driblingu) sme ukrajovali z náskoku domácich, nie však v objeme postačujúcom na zvrátenie zápasu.

Druhý polčas sme vyhrali rozdielom 3 bodov, v pomere 25:22, dôležitejšie bolo však že sa chalani vrátili k hre ktorú chceme hrať, hlavne rýchly, kolektívny basketbal, s dobrým pohybom a nasadením.

Do druhého stretnutia sme išli poučení z chýb z prvého stretnutia a začali sme ho naozaj dobre. Po prvej štvrtine sme boli „dole“ len o dva body (14:12) kedy sa najviac strelecky darilo Lukášikovi a Farskému. V druhej štvrtine sme opäť začali „vymýšľať“ zle sme riešili jednoduché situácie 2:1, prestali sme sa pohybovať a taktiež sme nedokázali ubrániť hlavne rozohrávačov domáceho IMC, ktorí nám odskočili na polčasových 33:21.

Druhý polčas sme otvorili 4 bodmi rýchleho Lukášika, no potom prišli opäť obrovské diery v obrane, a domáci „strojári“ nám šnúrou 12:0 ukončili akékoľvek pomyslenie na víťazstvo v zápase. Nevzdali sme sa však, bojovali, no na viac ako udržanie 20 bodového rozdielu to nestačilo. Verím že chlapci si uvedomili že keď nebudú dodržiavať dohodnuté pravidlá tak sa nikam neposunieme, a že ich progres ktorí momentálne ukazujú môže byť ešte vyšší a rýchlejší.

Každopádne som veľmi spokojný ako chlapci napredujú, od septembra ako sme začali spolu trénovať prešli obrovský kus cesty, ukazujú že niektorí z nich majú potenciál presadiť sa aj vo vyšších kategóriách, len musia tvrdo pracovať aby si vedeli splniť svoje sny.

M.F.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…