Flat Preloader Icon

Vydarený turnaj vo Valašskom Meziříčí pre Wildboys

TSM Slávia Žilina – KK Borac Čačak   49:77
Body TSM: Čierny A. 10, Urda 8, Hoferica 8, Janžo 5, Galovič 5, Chebeň 4, Novák 3, Suchomel 2

TSM Slávia Žilina – KKS Tarnowskie Gory   63:61
Body TSM: Hoferica 20, Čierny A. 18, Janžo 9, Chebeň 5, Magvaši 4, Suchomel 3, Galovič 2, Urda 2

TSM Slávia Žilina – Basket Valmez   50:38
Body TSM: Hoferica 16, Janžo 13, Novák 6, Magvaši 5, Čierny A. 5, Suchomel 3, Urda 2

V prvom rade som veľmi rád, že sa nám podarilo vycestovať na turnaj a vyplniť si zápasové medzery, ktoré nás sprevádzajú celú sezónu. Vnímal som to ako príležitosť navrátiť do družstva chuť do hry, nabrať herné skúsenosti proti zahraničným družstvám a zároveň aj ako veľmi vzácny teambuilding, keďže je to v podstate náš prvý výjazd od septembrovej kvalifikácie v Košiciach.

V zápasoch sme sa stretli s priemerne staršími družstvami, takže sme si zahrali fyzickejší basketbal, na aký nie sme počas sezóny až tak zvyknutí, čo beriem ako dobrú skúsenosť. Mohli sme si v reálnych podmienkach vyskúšať, či nás vie v hre udržať kombinačný herný systém, na ktorom pracuje celú sezónu a zároveň na vlastnej koži pocítiť, aký basketbal sa hrá v zahraničí.

V prvom zápase sme sa stretli s vekovo zmiešaným srbským B družstvom KK Čačak, ktorý sa v domácej lige v kategórii kadetov aj juniorov pohybuje na popredných priečkach. Bol to najfyzickejší a zároveň najtechnickejší súper s akým sme sa na turnaji stretli, čo preukázali aj na konečnom skóre, ktorým ukázali rozdiel triedy medzi Slovenskou a Srbskou súťažou

V druhom zápase náš čakal opäť fyzickejší súper z Poľska, družstvo KKS Tarnowskie Góry. Zápas bol naprieč všetkými štvrtinami vyrovnaný a o výsledku rozhodovali posledné sekundy, v ktorých sme si znova zahrali basketbalový šach a nazbierali teda cenné herné skúsenosti. Zo zápasu sme odišli ako tesný víťaz, za čo vďačíme hlavne disciplinovanejšej obrane a kombinačnejšiemu útoku, v ktorom sme sa v porovnaní so súperom menej spoliehali na náročnejšie zakončenia.

V druhý hrací deň nás čakal posledný zápas proti domácim Basket Valmez, ktorých som herne vnímal ako taký zlatý stred medzi predošlými súpermi. Domáci nám ponúkli kvalitný, fyzický a zároveň technický zápas, v ktorom sme mali možnosť “natrénovať” si útok do zónovej obrany, s ktorou sa v domácej súťaži tak často nestretávame. Musím zhodnotiť, že sa nám aj vďaka tažkým strelám podarilo udržať si tempo útočnej hry, bez ohľadu na taktické zmeny v obrane súpera.

Prispôsobili sme sa fyzickejšej hre a aj napriek mnohým chybám v útoku nás podržala solídna obrana, v ktorej sme sa v zápase javili ako družstvo s väčším nasadením a víťazstvo z veľmi vyrovnaného zápasu, ktorý sa zlomil až v posledných minútach si nakoniec odnieslo družstvo, ktoré chcelo vyhrať viac, na čom sme sa po zápase aj s trénermi súpera zhodli.

vydarený-turnaj-valašské

S bilanciou 2 výhry 1 prehra sme sa umiestnili na celkovom 2. mieste. Verím, že nám turnaj priniesol to, čo sme od neho čakali, a že sa vrátime do domácej súťaže ako zohratejšie a motivovanejšie družstvo, ako sme boli pred turnajom.

Na záver by som sa chcel poďakovať všetkým družstvám s ktorými sme sa stretli, rovnako ako aj rozhodcom a v neposlednej rade organizátorom, ktorí zorganizovali turnaj na dobrej úrovni, vo veľmi príjemnej a priateľskej atmosfére a ktorí nám zabezpečili naozaj veľmi prívetivé turnajové podmienky. Ďakujeme.

Jakub Grísa, tréner.

 

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…