Flat Preloader Icon

Rozhovor s Jakubom Mereššom

– Stal si novým asistentom kadetov v klube TSM Slávia Žilina. Čo rozhodlo prijať túto trénerskú výzvu a kedy sa tak stalo?
“Keďže zo zdravotných dôvodov momentálne nemôžem aktívne hrať basketbal a chýba mi basketbalové prostredie, rozhodol som sa prijať ponuku Miroslava Futa aby som pomohol kadetskému družstvu TSM Slávia Žilina v pozícií asistenta trénera.”

– Končíš svoju hráčsku kariéru, alebo je v pláne ešte návrat na palubovky?
“Nikdy nehovor nikdy, ale momentálne nemám v pláne vrátiť sa na palubovky v pozícií hráča, ale nevylučujem že sa vrátim v inej pozícií.”

rozhovor-jakub-merešš-1

 

– Aké máš plány s družstvom?
“V družstve kadetov je množstvo šikovných chalanov a mojou úlohou bude v spolupráci s trénerom Grísom čo najviac využiť potenciál týchto chlapcov. Verím, že moje skúsenosti, ktoré som počas kariéry nazbieral môžu pomôcť mladým chlapcom v ich basketbalovom raste a formovaní basketbalovej kariéry.”

– Ako vnímaš spoluprácu s trénerom a funkcionármi v klube?
“Vnímam to fajn, keďže Jakub Grisa je môj sused a bývalý spoluhráč z mládežnických čias a s Mirom Futom som tiež hrával v prvej lige a určitý čas pôsobil aj ako asistent pri mužoch v Žiline. Sú to mladí ľudia, ktorí majú basketbal v krvi, vedia čo chcú, vedia ako sa tam dostať a neustále pracujú na tom, aby hráči v klube napredovali čo najkvalitnejšie.”

– Čo budeš od svojich zverencov vyžadovať?
“Disciplínu, chuť trénovať, chcieť sa učiť nové veci a samozrejme si basketbal užívať.”

– Máš ambíciu stať sa v budúcnosti trénerom dospeláckej kategórie?
“Ako som spomínal všetko je možné, ale momentálne sa budem venovať talentovanej mládeži v TSM. Je to pre mňa nová skúsenosť, je značný rozdiel medzi pozíciou hráč vs. tréner (asistent), takže všetko potrebuje svoj čas. Za najdôležitejšie považujem to, aby som bol prínosom pre chalanov a rovnako aby ma trénerstvo napĺňalo a potom sa uvidí.”

rozhovor-jakub-merešš-2

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…

BOJ O EXTRALIGU ZAČÍNA

BOJ O EXTRALIGU ZAČÍNA

V sobotu 4.5.2024 o 13:00 sa naši muži predstavia v prvom semifinálovom zápase 1.ligy mužov a mladých mužov proti...