Flat Preloader Icon

Prípravné zápasy v Prahe

Počas posledného predĺženého víkendu prázdnin ukončilo letnú prípravu družstvo juniorov U19 prípravnými zápasmi v Prahe. Družstvo bolo doplnené o kadetov z “A” družstva, ktorí budú v družstve juniorov hosťovať naprieč celou nadchádzajúcou sezónou.

S družstvom vycestoval hlavný tréner Jakub Grísa spolu s hlavným trénerom družstva U15 Jakubom Mereššom, ktorý bude počas sezóny figurovať aj ako asistent pri juniorskom družstve. Celkovo sme odohrali 4 zápasy počas troch dní.

Sokol Pražský U19 (extraliga) vs TSM Slavia Žilina U19 / 92:60
Body za TSM: Čierny A. 15, Urda 14, Magvaši 10, Galovič, Joppa 7, Neuman 3, Janžo, Čierny M. 2, Pivko, Novák, Suchomel

Tigři Praha U17 (extraliga) vs TSM Slavia Žilina U19 / 67:64
Body za TSM: Janžo 17, Čierny A. 13, Urda 12, Magvaši 7, Galovič, Novák 5, Joppa 3, Čierny M. 2, Suchomel, Pivko, Neuman

Sokol Kbely U19 (celoštátna liga) vs TSM Slavia Žilina U19 / 78:93

USK Praha U19 (extraliga) vs TSM Slavia Žilina U19 / 87:50
Body za TSM: Urda 12 (13 doskokov), Galovič 8, Chebeň, Joppa 7, Janžo 6, Čierny A. 5, Novák, Čierny M. 2, Magvaši 1, Suchomel, Pivko, Neuman

praha-1

“Naše slovenské súťaže sú špecifické v tom, že družstvá môžu de facto hrať najťažšie zápasy sezóny už počas septembrových kvalifikačných turnajov, ktoré rozhodujú o postupe do najvyšších súťaží. Aj preto sme nechceli podceniť prípravu a chceme pred začiatkom kvalifikácii odohrať čo najviac stretnutí, ktoré nám pomôžu čo najlepšie zistiť na čom aktuálne sme a zároveň nám umožnia zamerať sa pred náročnou kvalifikáciou na zistené nedostatky.

Praha bola ideálne miesto na odohranie prípravných zápasov, pretože na jednom mieste ponúka až 3 veľmi kvalitné extraligové družstvá, ktoré pravidelne vychovávajú jedny z najväčších českých talentov a pravidelne posielajú svojich hráčov nie len do domácej extraligy, ale aj do vyšších európskych súťaží.

Všetky extraligové družstvá nám ponúkli kvalitný, rýchly, inteligentný a veľmi fyzický basketbal, ktorému sa musíme v nadchádzajúcej juniorskej súťaži čo najviac prispôsobiť. Družstvá nám potvrdili, že za Českým basketbalom bohužiaľ zaostávame, avšak z časti nám ukázali, na čom by sme mali čo najviac zapracovať.”

praha-2

“Ako pozitívum vnímam, že sme od minulej sezóny dokázali zrýchliť našu hru a začíname vytvárať čoraz viac inteligentných kombinačných akcii. Zároveň zápasy ukázali, že sme ako družstvo najviac zaostávali čo sa týka fyzickej pripravenosti a individuálnych basketbalových činností. Na čom budeme nepretržite naďalej pracovať.

Zároveň ma teší, že výjazd poslúžil aj ako dôležitý teambuilding a vzťahy v rámci družstva sú zas o niečo pevnejšie. Verím, že sa nám podarí počas nadchádzajúceho víkendu odohrať ešte ďalšie prípravné zápasy a že sa v nadchádzajúcich týždňoch čo najlepšie pripravíme na kvalifikačné turnaje a nadchádzajúcu sezónu, v ktorej budeme s juniorských družstvom debutovať.”

– tréner Jakub Grísa.

praha-3

 

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…