Flat Preloader Icon

Posledné prípravné zápasy U19 pred kvalifikačnými turnajmi

Cez víkend sme odohrali s družstvom U19, doplneným o kadetov z A družstva posledné prípravné zápasy pred odštartovaním sezóny kvalifikačným turnajom, ktorý sa uskutoční už 22. – 24. septembra v Považskej Bystrici. Hostili sme súpera z Moravy, spojené družstvo U19 Valašské Meziříčí / Nový Jičín, ktoré sa v budúcej sezóne predstaví v Českej celoštátnej lige.

posledné-prípravné-zápasy2023-2

Sobota, 1. zápas

TSM Slavia Žilina – Nový Jičín/Valmez, 76:69
Urda 15, Florek, Galovič (18 doskokov) 12, Joppa 11, Janžo 8, Čierny A. 6, Pivko 5, Chebeň 4, Kasák 2, Magvaši 1, Novák, Čierny M., Neuman

“Celý zápas sa niesol vo veľmi vyrovnanom tempe, ani jedno družstvo nedokázalo nijako výrazne odskočiť. Súper bol fyzicky veľmi vyrovnaný, avšak s odlišným štýlom hry, čo nám robilo najväčšie problémy.

Čelili sme takmer počas celého zápasu zónovej obrane, do ktorej sme síce vedeli vytvoriť strelecké pozície, avšak nedokázali sme sa z nich dostatočne efektívne presadzovať. Hlavným faktorom zápasu bolo, že sme nedokázali plniť veci, ktoré sme si stanovili pred zápasom, či už v obrane alebo v útoku, naša hra bola nedostatočne kontrolovaná a korigovaná čo vyústilo vo vysoký počet strát, ktoré následne predstavovali ľahké koše súpera.

Zápas sa dostal až do predĺženia, v ktorom sme si získanými loptami dokázali vytvoriť potrebný náskok, ktorý nám stačil na víťazstvo.”

posledné-prípravné-zápasy2023

Nedeľa, 2. zápas

TSM Slavia Žilina – Nový Jičín/Valmez, 54:58
Janžo 11 (10 doskokov), Galovič, Čierny A., Suchomel, Florek, Chebeň 7, Čierny M. 4, Kasák, Magvaši 2, Novák, Neuman, Pivko

“Do zápasu sme kvôli zdravotným problémom nastúpili bez dvoch hráčov, avšak hlavným faktorom našej prehry bol opäť podobný scenár zo sobotného zápasu, ktorý tentokrát nevyústil v náš šťastný koniec.

Nízka úspešnosť streľby v kombinácii s vysokým počtom strát nám bránila v konzistentných kvalitných útokoch a nedostatočná komunikácia a disciplína v obrane zase súperovi opäť zjednodušovala presadzovanie sa v útoku. Zápas sa opäť hral do poslednej sekundy, kedy sme v basketbalovom šachu tentokrát nedokázali súperovi uchmatnúť víťazstvo.”

posledné-prípravné-zápasy2023-3

“Ako veľké pozitívum oboch zápasov vnímam, že sa zápasy hrali do poslednej sekundy, čo nám umožnilo natrénovať si taktickú hru pod tlakom. Ako ďalšie pozitívum vnímam, že sme mali možnosť takmer celých 85 minút trénovať útok do zónovej obrany, s ktorou sa v juniorskej lige bohužiaľ určite nejeden krát stretneme. Čo ma teší je, že našou najväčšou prekážkou nie je tvorba streleckých pozícii, ale „iba“ ich úspešnosť, na čom máme stále čas poriadne zapracovať.”

Na záver sa chcem poďakovať súperovi, že k nám na zápasy pricestoval a že naša spolupráca s klubom Valmez pokračuje ďalej a zároveň sa chcem poďakovať fanúšikom, ktorý nás prišli na domáce zápasy podporiť. Verím, že ich podpora bude pokračovať napriek celou sezónou a dúfam, že sa im v ďalších zápasoch odvďačíme čo najkvalitnejším basketbalom aký vieme ponúknuť.”

– tréner Jakub Grísa.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…