Flat Preloader Icon

Kvalifikačný turnaj juniorov U19

Minulý víkend naši juniori odohrali 3 kvalifikačné zápasy o postup do GOLD ligy juniorov U19 v Považskej Bystrici.

TSM Slávia Žilina – Tydam Košice 88:39 (49:29)

Novák 23, Joppa 16, Galovič 14, Janžo 12, Urda, Čierny A. 7, Chebeň 5, Suchomel, Čierny M. 2, Neuman, Magvaši, Florek

Zápas bol v podstate rozhodnutý už po prvom polčase, čo nám umožnilo rozohrať sa a herne pripraviť na ďalšie, náročnejšie zápasy.

TSM Slávia Žilina – RIM Basket Košice 46:65 (23:33)

Čierny A. 16, Florek 11, Joppa 7, Galovič 6, Janžo 3, Chebeň 3, Urda, Magvaši, Suchomel, Neuman

“Jadro družstva RIM Basket Košice v minulej sezóne vybojovalo striebro v juniorskej lige, takže to pre nás bol rozhodne najnáročnejší súper turnaja. Za starším družstvom sme zaostávali hlavne fyzicky, čo sa prejavilo ako vysoký počet inkasovaných bodov z pod koša a nižší počet doskokov z našej strany.

V útoku sme čelili z väčšej časti zónovej obrane, do ktorej sme sa nevedeli efektívne strelecky presadiť. Ako veľké pozitívum opäť vnímam, že sme si dokázali vytvoriť pomerne kvalitné, najmä trojkové strelecké pokusy, avšak naša úspešnosť spoza trojkového oblúka nepresiahla ani 11% a celková úspešnosť streľby ani 24%.

To sú čísla, s ktorými sa zápasy vyhrávajú veľmi ťažko. Musím však pochváliť družstvo za nasadenie v obrane a výrazné zlepšenie útočnej hry oproti minulej sezóne.”

TSM Slávia Žilina – IMC Slovakia Považská Bystrica 97:91 (60:63)

Jnažo 28, Čierny A. 22, Galovič 14 ( 14 doskokov ), Florek 12, Urda 8, Magvaši 6, Chebeň 4, Joppa 3, Suchomel, Neuman

“Považská Bystrica je pre nás fyzicky vyrovnané a herne podobné družstvo, proti ktorým sa vieme pomerne efektívne presadzovať v útoku, o čom vypovedá samotné skóre. Zápas mal vysoké tempo a prevažne útočný charakter, nastrielalo sa takmer 200 bodov, čím sme určite potešili divákov, ktorým obe družstvá ponúkli rýchly a agresívny basketbal.

V zápase sa často striedalo vedenie a viackrát sme v zápase prehrávali dvojciferným rozdielom. Po tretej štvrtine sme prehrávali dokonca o 15 bodov. Ani jedno družstvo nedokázalo jednoznačne korigovať tempo hry a udržať si dlhodobo vedenie pod kontrolou.

Považská Bystrica hrala s užšou rotáciou, čo sme sa snažili využiť agresívnou obranou po celom ihrisku, z čoho pre nás pramenilo veľa ziskov a ľahkých protiútokových košov, avšak rovnako aj pre súpera, keď sme v pressingu chybovali.

Oproti minulému zápasu sme výrazne zlepšili úspešnosť streľby o 20% spoza trojkového oblúka a takmer o 30% čo sa týka celkovej streľby. Najväčším negatívom nášho výkonu bola chabá kontrola lopty, ktorá vyústila až v 24 strát. Z

ápas sa nám podarilo zlomiť až v poslednej štvrtine, do ktorej sme nastúpili s 15 bodovým deficitom, avšak štvrtinu sme vyhrali 30:9, čo prinieslo energiu a „momentum“ na našu stranu a pomohlo nám zvládnuť náročné posledné minúty zápasu.

Myslím, že zápas mal vysoké nasadenie a kvalitu hry na oboch stranách a všetci hráči spolu s divákmi si zápas užili. Už len dúfam, že si pozitívnu energiu z posledného zápasu odnesieme aj na druhý kvalifikačný turnaj do Svitu, z ktorého si pre potvrdenie postupu budeme musieť odniesť aspoň jednu výhru.”

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…