Flat Preloader Icon

2. kvalifikačný turnaj juniorov U19

Tento víkend sa konal druhý a teda posledný kvalifikačný turnaj juniorov U19, ktorý definitívne rozhodol a postupe do Top 8 GOLD celoslovenskej ligy v kategórii do 19 rokov. Odohrali sme dva pomerne vyrovnané zápasy a napriek dvom prehrám sme sa na základe celkového počtu bodov a celkového skóre prebojovali do postupovej štvorice za skupinu východ.

TSM Slávia Žilina – Spišskí Rytieri 57:66 (28:37)

Urda 19, Florek 10, Čierny A. 10, Chebeň 7, Janžo 6, Magvaši 5, Čierny M., Novák, Neuman

“Výsledok zápasu výrazne zapríčinil samotný úvod, ktorý sme absolútne nezvládli a nastúpili do zápasu bez potrebnej energie a dôrazu, robili sme hrubé chyby v obrane a nedokázali sa efektívne presadzovať v útoku.

Po prvej štvrtine bol pre nás hrozivý stav 6:19. Na polčase sa nám rozdiel podarilo znížiť na 9 bodov a v druhom polčase sme sa dokázali dotiahnuť aj na rozdiel dvoch košov, avšak úplný zvrat zápasu sme nedokázali uskutočniť.

Najväčšie faktory našej prehry boli nedostatočné plnenie predzápasových pokynov, nízke percento celkovej streľby z poľa, iba 35%, napriek tomu, že spoza trojkového oblúka sme strieľali v rovnakej úspešnosti.

V neposlednom rade bola veľkým faktorom katastrofálna úspešnosť streľby trestných hodov, iba necelých 29%. Celkovo sme zahodili 15 šestiek z 21 pokusov, pričom iba 76% úspešnosť by nám na teoretickej rovine zabezpečila víťazstvo v zápase.”

TSM Slávia Žilina – Iskra Svit 88:103 (40:49)

Čierny A. 28, Florek 19, Janžo 18, Urda 14, Magvaši 7, Neuman 2, Čierny M., Novák

Do zápasu sme vstupovali s vedomím, že jedine výhra nám môže zabezpečiť 100% šancu na postup a tak sme k zápasu aj pristupovali. Prvú štvrtinu sme držali tempo so súperom a po prvej 10 minútovke sme sa ocitli iba v trojbodovom deficite.

Na konci polčasu nám súper odskočil na rozdiel 9 bodov, avšak stále sme sa držali v zápase a verili, že dokážeme siahnuť na výhru. Na otočenie zápasu sme však potrebovali šnúru, ktorú sme najmä kvôli nedostatočne precíznej obrane a skúsenostiam súpera nedokázali uskutočniť.

V záverečnej štvrtine sme sa síce dotiahli na rozdiel iba dvoch košov, avšak zápas ukončil bodovou šnúrou nakoniec súper a zaistil si víťazstvo komfortnejším rozdielom. Zlepšili sme celkovú úspešnosť streľby rovnako ako streľbu trestných hodov, avšak na skúsenejšie družstvo Svitu to nestačilo.

Náš postup teda ostal v cudzích rukách, avšak po dohratí všetkých kvalifikačných zápasov celkové skóre rozhodlo v náš prospech a nakoniec sa nám postúpiť podarilo. Teraz máme dva týždne na to, aby sme čo najlepšie zapracovali na našich nedostatkoch a čo najlepšie odštartovali úvod základnej časti.”

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…