Flat Preloader Icon

Žilinské derby kadetov

V sobotu naši kadeti U17 odštartovali základnú časť sezóny domácim zápasom proti rovnako žilinskému družstvu MBK Victoria. Družstvo tvorili hráči obohatení skúsenosťami z kvalifikačných turnajov, tentoraz ale po prvý krát doplnení hráčmi z kadetského B-teamu, keďže v dôsledku nepostupu nášho A-družstva do Gold ligy, budeme pôsobiť v Silver lige kadetov ako jedno spojené družstvo.

TSM Slávia Žilina – MBK Victoria Žilina 90:53 (53:16)

Body za TSM: Janžo 21 (10 doskokov), Suchomel 21, Pivko 18, Urda 12 (12 doskokov), Samuheľ 10, Cupek 4, Lukášik 4, Brodský, Majerčák, Kováčik, Šíma, Čech

Tréner Jakub Grísa:
“Zápas bol rozhodnutý de facto už po prvých minútach, kedy sme si agresívnou obranou po celom ihrisku vedeli vytvoriť pohodlný náskok a po prvej štvrtine viedli o 25 bodov, pričom sme súperovi dovolili skórovať iba 5 bodov.

Cieľom zápasu však nebola iba samotná výhra, ale chceli sme čo najviac zapojiť aj mladších hráčov, ktorý ešte nemajú toľko zápasových skúseností a niektorí chlapci odohrali aj ich celkovo prvý zápas v kariére.

Čaká nás dlhá sezóna, v ktorej sa chceme čo najmenej spoliehať na starších kadetov dlhodobo pôsobiacich v juniorskom družstve, skôr chceme dať priestor a príležitosť mladším, novým hráčom, ktorý budú tvoriť jadro kadetského družstva aj v nadchádzajúcej sezóne.

Som teda rád, že všetkých 12 hráčov na súpiske nastúpilo do zápasu a odniesli si prvé cenné skúsenosti a pozitívne basketbalové zážitky. Takisto som rád, že diváci chlapcom vytvorili príjemnú zápasovú atmosféru a pevne verím, že ich prvá výhra sezóny namotivuje na čo najlepšie výkony v tréningovom procese.”

Žilinské derby kadetov-2

 

Pozrite si fotogalériu zo zápasu

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…