Flat Preloader Icon

Prehra so cťou v prvom žilinskom derby

V druhom kole 1. Slovenskej ligy narazili naši chalani v derby zápase na mestského rivala Academic ŽU Žilina, a očakával sa v súboji neporazených družstiev zaujímavý, tvrdý a nekompromisný súboj, čomu nasvedčovala aj veľmi príjemná návšteva, kedy si do haly žilinskej univerzity našlo cestu cez 100 divákov. Súboj sme otvorili základnou zostavou Šoltés, Florek, Ištok, Rozim, Janžo a nezačali sme vôbec zle.

Proti favoritovi stretnutia sme hrali bez rešpektu, darila sa nám streľba, hrali sme pekný kombinačný basketbal čo nám prinieslo po prvej štvrtine takmer vyrovnaný stav 27:26.

Prehra so cťou v prvom žilinskom derby-2

V druhej štvrtine pokračoval zaujímavý basketbal, keď oba tímy dokázali zlepšiť obranu, no napriek tomu sme boli svedkami množstva zaujímavých akcíí, zároveň však aj nervozity hlavne na strane Academicu Žilina ktorá vyvrcholila technickou chybou pre domácu lavičku. Slávisti sa venovali hlavne svojmu výkonu, preto sa im darilo držať polčasové skóre na „príjemných 43:39.

V druhom polčase sme zaspali trošku úvod, kedy nám dokázali domáci odskočiť na dvojciferný počet bodov no našou veľkou bojovnosťou sme sa neustále držali na dostrel, skvelým spôsobom prispel navrátilec Michal „Poky“ Podhorský, ktorý zaznamenal DOUBLE-DOUBLE za 11 bodov a 13 doskokov.

Ostatní chalani rovnako zo seba „žmýkali“ maximum čoho odrazom bolo že ešte 3 minúty pred koncom stav „o jeden kôš“. Posledné minúty sa nám však nepodarilo zrealizovať dohodnuté činnosti a pripísali sme si prvú prehru v sezóne v pomere 86:76.

 

Prehra so cťou v prvom žilinskom derby

Academic ŽU Žilina – TSM Slávia Žilina 88:76

Body TSM: Ištok 20 (10 doskokov), Šoltés 12, Podhorský 11 (13 doskokov), Janžo 9, Florek 7, Nemčok 6, Židzik 6, Rozim 5
Štatistiky: streľba 44%, doskoky 53 (21+32), zisky 20, straty 18, index 101

V zápase sme však ukázali veľký progres, a nakoľko sme stále v procese budovania dáva nám to do budúcna nádej že tento tím bude veľmi silný. Veľmi dôležité z pohľadu budúcnosti je, že svoj priestor na ihrisku si vedia zastať aj mladší chlapci z akadémie TSM. Michal Janžo (16 rokov) odohral 27 minút (9 bodov + 7 doskokov) a Ivan Florek (17 rokov) odohral 29 minút (7 bodov + 3 zisky).

Ďalším do partie „mladíkov“ je Jakub Jozef Ištok (19 rokov), ktorý u nás hosťuje z BKM Lučenec a rovnako ako naši chlapci sa dokáže presadzovať (20 bodov + 10 doskokov) a je veľkým prínosom pre našu hru.

V kombinácií so skúsenými matadormi Rozim, Šoltes, Nemčok, Podhorský, Židzik chlapci rastú a to je najvyšší cieľ nášho tímu v tejto sezóne. Najbližší zápas odohrajú naše „veverice“ v nedeľu 5.11. o 15:00 v telocvični žilinskej univerzity T1 na ulici Vysokoškolákov, proti ašpirantovi na postup do extraligy, družstvu KOŠICE WOLVES.

 

Prehra so cťou v prvom žilinskom derby-3

 

POVEDALI PO ZÁPASE

Maroš Moravčík – tréner:
“Nedokázali sme hrať počas celého zápasu konzistentne, dopúšťali sme sa jednoduchých chýb, ktoré súper okamžite potrestal a z toho pramenil náš neúspech v zápase. Na túto prehru chceme čo najskôr zabudnúť a už teraz sa musíme sústrediť na ďalšieho súpera a to ašpiranta na postup, nebezpečné Košice.”

Michal Podhorský – hráč:
“Na kolektívnom športe je pekné to, že aj papierovo slabší tým dokáže zdolať silnejšieho súpera. Potrebujete však na to dobrú súhru a bojovnosť celého kolektívu. Musím touto cestou chalanov pochváliť za bojovnosť v každej minúte zápasu.

Svedčí o tom aj fakt, že sme asi 3x z dvojciferného manka dokázali vyrovnať. Čo nám však chýbalo, bola spomenutá súhra. Je to prirodzené a niet sa čomu čudovať, nakoľko sme spolu nemali ani jeden tréning. Z toho pramenili naše straty, čo Academic patrične potrestal. Každým ďalším tréningom/zápasom to u nás môže byť lepšie a lepšie. Z našej strany sme sa tak museli viac spoliehať na individuálne výkony, kde nás na dostrel držal dobre hrajúci Ištok, na druhej strane to bol vynikajúci Rožánek.”

Jakub Jozef Ištok – hráč:
“V nedeľu sme všetci boli svedkovia dobrého zápasu Žilinského derby. Fanúšikovia spravili dobru atmosféru, hralo sa tvrdo hneď od začiatku zápasu, no my sme nepoľavili ani do poslednej sekundy. Samozrejme je to veľká škoda že nám zápas ušiel o 10 bodov.

Výbornú robotu odviedli Poky, Rozim so Židzikom pod košom. Peknú hru nám ukázal aj Richard Rožánek, ktorý sa dokázal bodovo presadiť. Zápas nám ukázal nedostatky na ktorých budeme musieť pracovať. Ďalšiemu súperovi. ktorému budeme čeliť sú Wolves Košice. Na tento zápas sa tešíme a veríme, že domáci fanúšikovia nás prídu v hojnom počte podporiť.”

POZRITE SI FOTOGALÉRIU ZO ZÁPASU

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…