Flat Preloader Icon

Proti ašpirantovi na postup do extraligy po nešťastnom vstupe druhá prehra v súťaži

V 3. kole spoločnej súťaže 1.ligy mužov a mužov do 23 rokov sa domáce „veverice“ predstavili v novom domovskom stánku, v telocvični Žilinskej Univerzity T1. Na základe dohody o spolupráci so Žilinskou Univerzitou bude táto legendárna telocvičňa našim domácim prostredím v tejto sezóne.

Súperom im bol najväčší ašpirant na postup do NIKÉ SBL, ambiciózne družstvo košických vlkov, ktorí majú vo svojom strede extraligových hráčov rangu Čekovský, Monček alebo Skvašík, čo zaručovalo zaujímavý zápas, čo sa nakoniec aj potvrdilo.

Proti ašpirantovi na postup do extraligy po nešťastnom vstupe druhá prehra v súťaži-2

Žilinčania nastúpili do zápasu s otváracou päticou Nemčok, Šoltés, Podhorský, Foltín a Stránsky a začali zle. Absolútne sa im nedarila streľba, naopak hosťujúci vlci sa prezentovali koncentrovaným výkonom a trestali každé zaváhanie domácich veveríc.

Žilinčania pod tlakom nepresvedčivého výkonu začali pôsobiť nervózne, zbytočne sa venovali rozhodcom (miestami oprávnene), čo vyvrcholilo vylúčením navrátilca Kosu za nešportový faul a následnú technickú chybu.

Rovnako inkasoval technickú chybu aj tréner domácich a lavička domácich, čo na pohode domáceho družstva nepridalo a do polčasovej prestávky išli s mankom, nepríjemných 16 bodov. (28:44)

Proti ašpirantovi na postup do extraligy po nešťastnom vstupe druhá prehra v súťaži-3

Druhý polčas sme začali odhodlane, už s väčším pokojom, no skúsený súper si svoj vybudovaný náskok neustále kontroloval, no napriek tomu sa Žilinčanom podalo skorigovať na rozdiel 9 bodov (49: 58). V poslednej štvrtine sa očakával dramatický priebeh, no bohužiaľ Slávisti pokračovali v nepresnom zakončovaní čo napriek snahe nestačilo na hosťujúcich vlkov, ktorí si postrážili víťazstvo až dokonca. Treba však objektívne priznať že nám v zápase chýbali Rozim (choroba), Ištok (neuvoľnený klubom) a dvaja talentovaní juniori Urda a Janžo.

TSM Slávia Žilina – Košice Wolves 61:85 (28:44)

BODY TSM: Foltín 19, Linder 14, Podhorský 11 (12 doskokov), Kosa 6, Šoltés 6, Stránsky 5, Magvaši, Florek, Nemčok
Streľba 31%, TH 51%, Doskoky 32

V najbližšom kole sa Slávisti predstavia v nedeľu 12.11.2023 o 12:30 na palubovke AS Trenčín.

POZRITE SI FOTOGALÉRIU ZO ZÁPASU

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…