Flat Preloader Icon

Starší žiaci U15 v domácom prostredí výsledkovo neúspešní

Starší žiaci U15 sa cez víkend predstavili v domácom prostredí športovej haly ŽSK proti súperom ťažkého kalibru. V sobotu si zmerali sily proti družstvu RIM Basket Košice a v nedeľu doobeda proti „malým medveďom“ zo Svitu. V oboch zápasoch sme ťahali za kratší koniec, avšak chlapci získali neoceniteľné skúsenosti.

TSM Slávia Žilina – RIM Basket Košice 39:81

Body za TSM: Lukášik 9, Lacko 8, Majerčák 7, Macanga 6, Horváth 4, Kazík 3, Brodský 1, Farský 1, Topitzer, Holečko

Stretnutie sme začali aktívne, no nedarilo sa nám v zakončení, kedy sme nevedeli trafiť ani z vyložených pozícií. Po timeoute trénerskej dvojice Merešš, Pavelka, sa chlapci ukľudnili, no skórovať sa nám prvýkrát podarilo až v 8. minúte, kedy Macanga znižoval na 2:21.

V priebehu zápasu sme sa pomaly začali vyrovnávať súperovi, no na menej bolestné skorigovanie výsledku to bohužiaľ nevyšlo. Chlapci nehrali zle, bolo vidieť, že urobili za krátky čas pod vedením trénerskej dvojice obrovský progres, kombinačne a herne v niektorých momentoch boli na tom lepšie ako hosťujúce RIMko, ale ešte musí pretiecť dolu Váhom veľa vody aby sme sa sa mohli s družstvami ako sú Košice a Svit výsledkovo porovnávať.

Starší žiaci U15 v domácom prostredí výsledkovo neúspešní-2

TSM Slávia Žilina – BKM Iskra Svit 34:76

Body za TSM: Majerčák 14, Lacko 10, Macanga 4, Brodský 2, Topitzer 2, Lukášik 2, Farský, Holečko, Kazík, Horváth

Nedeľné stretnutie proti Iskre Svit sme otvorili nebojácne. Chlapci otriasli zo seba sobotnú prehru a v prvej štvrtine hrali s nasadením, aktívne, čo im zabezpečilo veľmi prijateľný výsledok po prvej štvrtine, ktorú prehrali rozdielom len 4 bodov (10:14). V druhej štvrtine sa začala prejavovať trénovanosť Svitských medvedov, ktorí začali domonovať pod našim košom a odskočili nám napriek snahe na polčasových 16:33. V druhom polčase pokračoval Svit v dobrom výkone, kedy sa presadzoval hlavne kapitán medveďov Ivanko, autor 27 bodov, spolu s Fassingerom, autorom 18 bodov. V našom drese bol najaktívnejší Majerčák, no ani jeho 14 bodov nestačilo zmierniť prehru 34:76.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…