Flat Preloader Icon

Náročný víkend juniorov na východe Slovenska

Cez víkend naši juniori odohrali 3. kolo základnej časti skupiny GOLD. Naše družstvo vycestovalo do Spišskej Novej Vsi a Košíc. Odohrali sme 2 veľmi ťažké zápasy v najviac oklieštenej zostave ako je možné, v obidvoch zápasoch sme nastúpili iba s piatimi hráčmi.

Naše družstvo v posledných týždňoch prechádza veľkými zmenami v zostave, kedy odišli ťahúni družstva Janžo a Urda, neskôr aj rovnaký líder tímu Adam Čierny, ktorý sa rozhodol v kariére pokračovať v rodnom Žiari nad Hronom.

V zápase nám nepomohli ani kadeti Suchomel a Pivko, ktorí sa zúčastnili medzinárodného turnaja ligy CEYBL s kadetským družstvom Slávia Trnava, kde sme im v rámci stredoeurópskej súťaže umožnili hosťovanie, aby mohli naberať cenné skúsenosti, ktoré prinesú aj do našich družstiev.

Stále zo zdravotných dôvodov absentuje Filip Galovič, ktorý v základnej časti neodohral ešte ani jeden zápas a zo zdravotných dôvodov nenastúpil ani Michal Čierny. Najväčším faktorom oboch zápasov teda bola vysoká fyzická a mentálna vyťaženosť hráčov, ktorá zapríčinila, že sme si z východu nepriniesli domov ani jednu výhru.

Momentálne sa družstvo nachádza v ťažkej situácii na ktorú si zvykáme.

Spišskí Rytieri – TSM Slávia Žilina 97:62 (48:29)

Body za TSM: Neuman 19, Florek 15 (10 doskokov), Chebeň 12, Magvaši 9, Novák 7

RIM Basket Košice – TSM Slávia Žilina 93:62 (35:19)

Body za TSM: Chebeň 16, Magvaši 15, Florek 15, Novák 10, Neuman 6, Galovič, Čierny, Matejko

“V rámci možností zápas z našej strany na začiatku vôbec nevyzeral zle. Hrali sme rýchlo a kombinačne, chýbala nám však efektivita úspešnosti zakončení. Rytieri na nás tlačili v obrane po celom ihrisku, čo zvyšovalo fyzickú náročnosť našich útočných pozícii a zároveň nám uberalo sily v obrane.

Už na polčase sme prehrávali rozdielom 19 bodov, ktorý sa nám v druhom polčase nepodarilo zvrátiť, naopak bolo ešte viac cítiť naše fyzické vyčerpanie. Napriek tomu musím povedať, že sme plnili predzápasový gameplan a počas celých 40 minút sme neukázali odovzdaný prístup.”

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…