Flat Preloader Icon

Naši hráči s prestupom do kvalitnej basketbalovej akadémie

Na začiatku februára sa udiali v našom klube, hlavne v kategóriach kadetov U17 a juniorov U19 zaujímavé zmeny. Po úspešnej skúške v špičkovej akadémií Basket Brno (ktorú spoluzakladal bývalý český reprezentant a hráč euroligovej Barcelony Luboš Bartoň) sme uvoľnili hráčov Jakuba Urdu a Michala Janža na prestup do tejto akadémie.

Viac informácií o prestupe a dianí nám poskytol športový riaditeľ TSM Slávia Žilina, Miroslav Futo.

“Pred necelým mesiacom nás kontaktovali zástupcovia akadémie Basket Brno, so záujmom o našich hráčov Jakuba a Michala s tým, že by boli radi keby sa zúčastnili týždňovej skúšky v ich akadémii priamo v Brne. Ako klub sme súhlasili, s vedomím ich kvalít a vedeli sme, že bude ťažké ich udržať, pretože obaja patria do širšej nominácie reprezentácie vo svojej kategórií, čo sa nakoniec aj potvrdilo. 

Po úspešnej skúške dostali obaja chlapci ponuku pokračovať v kariére za riekou Moravou, s čím sme ako klub súhlasili, napriek tomu, že dôjde k značnému oslabeniu našich družstiev kadetov a juniorov, no vieme že Brno má špičkovú akadémiu, kde budú chalani basketbalovo rásť a individuálny rast hráčov je pre nás najdôležitejší. Zároveň sa mužské družstvo Brna radí v Českej NBL k tímom, ktoré dávajú najväčší priestor mladým hráčom, čo dáva Michalovi aj Jakubovi veľké šance presadiť sa aj v mužskej lige. 

Musím zároveň povedať, že rokovania s Basket Brno boli veľmi korektné a rýchle, aby sa mohli chalani zapojiť čo najskôr do tréningového procesu. Samozrejme sme veľmi radi, že zároveň nadväzujeme spoluprácu s akadémiami akou napríklad Brno je, a tešíme sa na vzájomnú spoluprácu či už formou stáže našich trénerov v Brnenskej akedémií, vzájomnými priateľskými zápasmi a podobne. 

Veľmi nás teší záujem o našich chlapcov – je to potvrdenie, že cesta na ktorú sme sa vydali je správna a postupne bude prinášať ovocie hlavne pre slovenský basketbal, v podobe pripravených a „hotových“ hráčov pre potreby reprezentačných výberov a slovenskej extraligyZ pohľadu našich družstiev sa otvára priestor pre chlapcov, ktorí nemali doteraz dostatočnú minutáž, aby o ňu zabojovali a preukázali svoje nepochybné schopnosti.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…