Flat Preloader Icon

Kadeti na východe bez výhry

Naši kadeti U17 sa predstavili vo víkendových súbojoch na pôde Spišskej Novej Vsi a Kežmarku. Oba zápasy mali podobný priebeh, na začiatku zápasu sme boli viac než vyrovnaným súperom, dokonca viedli, v SNV 1. štvrtina 14:14, resp. Kežmarok 12:20, no v ďaľšom priebehu sa ukázala skúsenosť našich súperov, ktorí zapasy otočili a zdolali našich chlapcov pomerne vysokými rozdielmi. Skvelé je, že naši borci sa nepoddali ľahko, a bojovali vždy do poslednej sekundy.

Spišskí Rytieri – TSM Slávia Žilina 97:48 (45:27)

Body za TSM: Suchomel 23, Pivko 10, Samuheľ 9, Cupek 4, Majerčák, Brodský 1, Tomka, Mištrík

BK MŠK Kežmarok – TSM Slávia Žilina 83:51 (38:31)

Body za TSM: Suchomel 17, Cupek 10, Samuheľ 10, Pivko 9, Majerčák 5, Brodský, Tomka, Mištrík

“V obidvoch zápasoch sa odohrával takmer identický scenár. V zápase sme kvôli úzkej rotácii dokázali držať tempo so súperom viac menej iba v prvom polčase. Proti Spišskej Novej Vsi bol po prvej štvrtine stav vyrovnaný, proti Kežmarku sme dokonca vyhrávali o 8 bodov. 

V obidvoch prípadoch sa nám v druhej štvrtine súper začal pomaly vzďaľovať. Na konci tretej štvrtiny bol v oboch prípadoch už zápas rozhodnutý, keďže nám značne dochádzali sily.

Vyrovnanú partiu sme hrali v podstate iba v ojedinelých postupných útokoch, v protiútokoch a v obrane tranzícii sme so súpermi bohužiaľ nedokázali držať tempo. Absentovali nám fyzické parametre na doskokoch a v obrane.

V útoku sme sa kvôli úzkym skúsenostiam družstva museli spoliehať viac menej iba na dvoch hráčov, pre ktorých to bola samozrejme značná fyzická a psychická záťaž, ktorá sa len ťažko dá vydržať celých 40 minút. 

Ako pozitívum vnímam, že sme do rotácie opäť začlenili hráčov, ktorý v tejto sezóne zbierajú svoje prvé zápasové skúsenosti a slušnú minutáž si obhájili aj naši starší žiaci, v čom by sme chceli pokračovať naprieč celou sezónou.”

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…