Flat Preloader Icon

Juniori počas víkendu s prehrou aj výhrou

Proti súperom z hornej polovice tabuľky sa cez víkend predstavili na domácej palubovke naši juniori. V sobotu bohužiaľ nedokázali zastaviť dobre rozbehnutú Nitru a inkasovali nepríjemný “direct” v podobe 60 bodovej prehry, z ktorej sa našťastie hneď na druhý deň spamätali, keď sa im po dobrom výkone podarilo zdolať omladený Inter Bratislava.

TSM Slávia Žilina – BKM SPU Nitra 43:101 (23:45)

Body za TSM: Florek 14, Magvaši 9, Chebeň 7, Čierny 6, Novák 3, Pivko, Galovič 2, Neuman

“V zápase proti Nitre nás čakal kvalitnejší, skúsenejší a fyzickejší súper, ktorý sa pohybuje naprieč sezónou v tabuľke na top 3 priečke. Kvalitu súper ukázal už v prvých minutách, kedy nás zaskočil rýchlym, agresívnym a dravým basketbalom a donútil nás zobrať timeout už v druhej minúte pri stave 7:0. 

V agresívnej hre, na ktorú sme neboli schopný reagovať, pokračoval celú úvodnú 10 minútovku, ktorá skončila 32:10 v prospech súpera a pomerne jasne naznačovala, na základe nasadenia, prístupu a agresivity, že je o víťazovi rozhodnuté. Druhá štvrtina mala veľmi podobný vývoj a rozdiel v skóre sa na konci polčasu nezmenil. 

V druhom polčase si Nitra postupne každú štvrtinu vedenie navýšila o dodatočných 20 bodov, čo jasne svedčí o tom, že sme na hru súpera nedokázali reagovať a razantný nástup súpera nás psychicky zlomil. Neboli sme schopný splniť žiaden z predzápasových pokynov a po prvej štvrtine sme sa 30 minút iba snažili plávať proti veľmi silnému prúdu vody. 

Ako hlavnú príčinu veľmi neuspokojivého výkonu vnímam na jednej strane vysokú absenciu na tréningoch posledné týždne kvôli chorobám a zraneniam ale na strane druhej je hlavný faktor nedostatočný prístup a mentálne nasadenie hráčov na tréningoch, čo sa následne premieta aj do zápasov. 

Myslím si, že Nitra je súper, s ktorým dokáže naše družstvo s adekvátnym prístupom hrať oveľa vyrovnanejší zápas, povedzme do 20 – 30 bodov. 60 bodový rozdiel je voči akémukoľvek súperovi v GOLD lige podľa môjho názoru neprijateľný.”

TSM Slávia Žilina – Inter Bratislava 81:68 (40:40)

Body za TSM: Magvaši 19, Galovič 17, Florek 16, Novák 14, Chebeň 11, Pivko 2, Čierny

“Na úvod treba uviesť, proti akému súperovi sme nastúpili. Kvôli vysokej účasti hráčov Interu na extraligovom zápase na zápas Inter poslal de facto neúplné kadetské družstvo s výnimkou jedného juniora, ktoré spolu očividne nebolo zohraté a viacerým hráčom chýbali potrebné herné skúsenosti. 

Pre nás to bola skvelá príležitosť zahrať si vyrovnaný zápas, zaznamenať prvú výhru sezóny a po posledných náročných zápasoch si mentálne trochu pomôcť, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Celý prvý polčas bol viac menej vyrovnaný, avšak v druhom polčase sa Interu začala zužovať rotácia a lídrom družstva začali mierne dochádzať sily. 

Nám herne veľmi pomáhal rýchly, kombinačný basketbal, ktorý si vyžadoval vysoké nasadenie obrany súpera, spolu s obranou po celom ihrisku, ktorá nám vytvorila rýchle protiútoky a teda viac streleckých pokusov a jednoduchších zakončení. V štvrtej štvrtine sme sa dokonca dostali aj do 20 bodového vedenia, ktoré súper v následku našej nerozvážnosti v posledných minútach skresal na finálnych 13 bodov. 

Každopádne som rád, že sme zaznamenali našu prvú výhru sezóny, ktorá verím, že chlapcom pomôže s potrebnou motiváciou do tréningového procesu. Zároveň musím družstvo pochváliť, že dokázalo po psychicky náročnej sobotňajšej prehre nastúpiť do druhého zápasu víkendu motivovane a hlavne s chuťou hrať. 

Ak však chceme v Gold lige ostať konkurencie schopný, musí sa čím skôr chuť a motivácia premietnuť aj do tréningového procesu.” – Tréner Jakub Grísa.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…