Flat Preloader Icon

Veveričky U13 na turnaji v handlovej potvrdili veľký progres

Mladší žiaci U13 sa pôde vedením trénerskej dvojice Saskia Borovská a Adela Futová predstavili na ďalšom, v poradí 4. turnaji vo svojej kategórií, tentokrát v Handlovej. Za pomoci rodičov vyrazili v sobotu ráno zasneženými cestami na dva súboje proti rovesníkom z Victoria Žilina a domáceho ŠBK Handlová.

MBK Victoria Žilina – TSM Slávia Žilina 84:30

Body za TSM: Kupčák 10, Hučala 6, Tomka 6, Futo Alexander 3, Brodský 2, Holúbek 2, Vlašek 1, Futo Michal, Klučka, Janušek

Do prvého stretnutia po strastiplnej ceste sme nastúpili proti nášmu rivalovi z Victorie. Chlapci nastúpili proti súperovi, ktorému pred necelým mesiacom podľahli rozdielom takmer 100 bodov nebojácne.

Hrali aktívne, dobre doskakovali a spôsobili nášmu súperovi mierny šok, nakoľko po prvej štvrtine sa držali na fantastickom výsledku 8:13. V druhej štvrtine a aj v zbytku zápasu sa prejavila skúsenosť a väčšia zohratosť nášho súpera, keďže naši chlapci spolu trénujú len tri mesiace.

Napriek prehre o 54 bodov chlapci ukázali obrovský progres a vidia že keď poctivo chodia na tréningy a plnia pokyny trénerok môžu súperiť aj s chlapcami, ktorí ich ešte nedávno porážali vysokým rozdielom. Zaslúžene si odniesli potlesk rodičov, ktorí nás prišli v hojnom počte podporiť.

ŠBK Handlová – TSM Slávia Žilina 91:19

Body za TSM: Futo Alexander 11, Kupčák 4, Holúbek 4, Brodský 2, Hučala, Tomka, Vlašek, Futo Michal, Janušek, Kľučka

Druhý zápas na turnaji sme bez oddychu nastúpili proti domácemu ŠBK. Treba uznať, že to bola pre nás vysoká škola basketbalu, domáce družstvo nás predčilo absolútne vo všetkom. Kondičná a technická pripravenosť našich súperov bola na vysokej úrovni, nie darmo patria domáci „baníci“ k špičke v danej kategórií.

Naši chlapci sa napriek tomu nevzdávali, dali do súboja srdiečko, ale na silného súpera to nestačilo. Napriek tomu ich musíme pochváliť za výkony, ktoré podávajú a je veľmi príjemné sledovať ako sa zo dňa na deň zlepšujú a milujú tento nádherný šport viac a viac.

Trénerka Saskia k turnaju:
“Z môjho pohľadu sme odohrali zatiaľ najlepšie zápasy v sezóne čo ma teší, pretože chalani robili to, čo sme si v šatni povedali. Celý tím chválim hlavne za doskok, ktorý bol priorita v posledných tréningoch a samozrejme sa to odzrkadľuje aj od príkladnej dochádzky. 

Dokonca sme dokázali byť koncentrovaný celý zápas a bojovali sme až do konca. Výborne naskočil do zápasov Alex Futo, ktorý bol po zranení a pripísal si niekoľko bodov a doskokov, rovnako chválim aj Lucasa Kupčáka, ktorý ma prekvapuje každým zápasom viac a viac a je oporou celého tímu. Verím, že sa budeme zlepšovať aj naďalej.”

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…