Flat Preloader Icon

Muži proti Patriotom Žiar nad Hronom ťahali za kratší koniec

Siedmym kolom pokračovala spoločná súťaž mladých mužov U23 a 1. liga mužov. V domácom prostredí sa predstavili aj naši muži, ktorých čakal ambiciózny tím zo Žiaru nad Hronom, ktorého farby hája domáci odchovanci doplnený mladými hráčmi „majstrovských“ extraligových Levíc.

IMG_1374-1024x683

TSM Slávia Žilina – MŠK Patrioti Žiar nad Hronom 68:95 (27:48)

BODY TSM: Podhorský 17, Stránsky 15, Foltín 15, Halász 7, Šoltés 7, Rozim 5, Florek 2, Nemčok, Chebeň

Stretnutie v telocvični na ZŠ Hájik sme začali s „otváracou päťkou“ Halász, Florek, Nemčok, Foltín a Stránsky. Prvé minúty nenasvedčovali tomu, že uvidíme veľa bodov, v 4. minúte svietil na ukazovateli stav 0:2, kedy sme sa nevedeli presadiť z pod koša a hosťujúcim hráčom nevychádzala streľba za tri body (v tom čase streľba 9:0).

To sa však veľmi rýchlo zmenilo, hosťujúci „hurkári“ začali premieňať jednoduché strely, ktoré pramenili z našich chýb a začali si budovať rozhodujúci náskok, čo nebolo veľmi ťažké, pretože naša obrana bola v prvom polčase na hlinených nohách, čo súper dokonale využil a do polčasu išiel s komfortným náskokom 21 bodov (27:48).

V druhom polčase sme pokúšali zvrátiť nepriaznivý výsledok, prešli sme na zónovú obranu, ale aj s touto si vedel súper poradiť, hlavne úspešnou streľbou z väčšej diaľky, čím bezproblémovo kontroloval zápas až do jeho konca. Na skorigovanie výsledku nestačil ani výborný výkon nestarnúcej dvojice Podhorský, Stránsky, doplnený o dobrý výkon Foltína.

K dispozícií na zápase zo zdravotných dôvodov neboli Ištok, Židzik a Magvaši, ktorí citeľne chýbali k tomu aby sme mohli pomýšľať na lepší výsledok.

Tréner Maroš Moravčík:
“Zápas rozhodli 3 faktory. Prvým faktorom bol kvalitný výkon hosťujúceho Tončíka, ktorý prispel 15 bodmi a veľmi dobrým výkonom dirigoval hosťujúcich Patriotov. Druhým faktorom bola absencia hráčov Ištoka a Židzika v našom drese, pretože nám chýbali „bench points“ a v podstate bodový príspevok stál iba na troch hráčoch. 

Poslednou príčinou prehry bolo to, že sme nechali hosťujúci tím vybudovať si veľký náskok už v prvej štvrtine a naša následná snaha o dotiahnutie sa nás stála strašne veľa energie. Každopádne gratulujem súperovi a ašpirantovi na víťazstvo v 1. lige k víťazstvu a sme radi, že sme aj našim výkonom prispeli k peknému, dynamickému basketbalu.”

tréner-Moravčík-tsmslavia.sk

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…