Flat Preloader Icon

Kadeti v oklieštenej zostave proti Victorii Žilina s prehrou

V prvom stretnutí v roku 2024 podľahli naši kadeti v oklieštenej zostave Victorii Žilina rozdielom 32 bodov. V drese veveríc sa strelecky darilo ťahúňom družstva Rišovi Suchomelovi 25 bodov a Michalovi Pivkovi, autorovi 23 bodov. Treba dodať že v tejto kategórii sa v našom drese predstavilo množstvo hráčov ročníka 2009, ktorí patria do kategórie U15, no zbierajú skúsenosti proti silnejším súperom, ktroré veríme že pretavia v zápasoch svojej kategórie. Držíme palce!

Victoria Žilina – TSM Slávia Žilina 90:58

Tréner Jakub Grísa:
“Odvetný zápas bol pre nás úplne odlišný, ako prvý zápas, čo sme proti Victorii odohrali. V družstve už nepôsobia dvaja hlavný ťahúni družstva, čo uvoľnilo defacto cca 60 minút a vytvorilo 69 bodový rozdiel naprieč dvoma vzájomnými zápasmi.

Navyše musím dodať, že naša zimná príprava kvôli sviatkom, odcestovaných hráčov a vysokej chorobnosti nebola taká, ako by sme si predstavovali. Stále platí fakt, že 80% kadetského družstva je zložená z hráčov, ktorý zbierajú basketbalové skúsenosti menej ako rok, niektorý sa do družstva pridali dokonca iba v auguste, takže by bolo naivné očakávať iný výsledok.

Vďaka našim dvom hráčom, ktorý pôsobia primárne v juniorskom družstve, Rišovi Suchomelovi a Michalovi Pivkovi, sme boli schopný so súperom držať krok iba počas prvého polčasu. Následkom vysokého vyťaženia našich skúsenejších hráčov a ďaleko dlhších basketbalových skúseností hráčov Victorie sme už súperovi v druhom polčase nedokázali oponovať a ten samozrejme zaslúžene zápas doviedol do víťazného konca.

Každopádne zápas hodnotím pozitívne, hráči sa posúvajú a zbierajú cenné skúsenosti. Už sa asi opakujem, ale na základe toho, že sme začali kadetské družstvo stavať iba začiatkom sezóny je jediným cieľom kadetského družstva na túto sezónu hlavne naplno absolvovať tréningový proces, zlepšovať sa a stavať základy na budúcu sezónu.”

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…