Flat Preloader Icon

Kadeti cez víkend bojovali na domácej palubovke

Proti družstvám z východu republiky kadeti ťahali za kratší koniec a pripísali si dve prehry. Nepríjemnejšie pre nás je však zranenie Riša Suchomela, ktorý má aktuálne na členku sádru a bude svojim spoluhráčom chýbať minimálne 1,5 mesiaca..

TSM Slávia Žilina – 1. BK Michalovce 54:93

Body za TSM: Pivko 20, Suchomel 18, Lacko 7, Cupek 3, Samuheľ 2, Majerčák 2, Kováčik 2, Lukášik, Tomka, Brodský, Sibila, Ioannou

Aj keď sme už pred zápasom vedeli, že sa nejedná o zápas, v ktorom by sme mohli reálne siahnuť na výhru, opäť sme zápas brali ako cenný priestor pre zbieranie herných skúseností a pre aplikáciu tréningových cvičení pre našich hráčov.

Na oba víkendové kadetské zápasy sme v nominácii navýšili počet hráčov z družstva žiakov, v čom chceme postupne pokračovať, aby mohli potenciálny hráči postupne zbierať čo najviac basketbalových skúseností a ideálne hrať zápasy každý víkend.

Do zápasu sme nastúpili veľmi dobre, so súperom sme pevne držali krok celú prvú štvrtinu, ktorú sme prehrali iba o 1 bod. Následne sa však začala prejavovať naša herná neskúsenosť a súper si pomaly začal budovať náskok.

Na konci polčasu sme sa však ešte stále držali na rozdiel slušných 13 bodov, avšak najmä dôsledkom našej hlbokej rotácie sa náskok súpera začal nabaľovať, až skončil na finálnych 39 bodoch.

Cez víkend bojovali na domácej palubovke aj naši kadeti

TSM Slávia Žilina – ŠBK Galaxy Košice 40:105

Body za TSM: Pivko 13, Suchomel 10, Samuheľ 7, Cupek 5, Lukášik 2, Majerčák 2, Tomka 1, Kováčik, Brodský, Sibila, Čech, Lacko

Nedeľný zápas nám bohužiaľ už od začiatku vychádzal oveľa horšie, nevedeli sme sa efektívne presadzovať a zahadzovali sme aj jednoduché strely, čo súper bezproblémovo trestal a my sme sa veľmi rýchlo dostali do pomerne vysokého demotivačného bodového deficitu.

Na polčase sme prehrávali už o 28 bodov. Hneď začiatkom druhého polčasu sa naša situácia ešte viac skomplikovala, keď došlo najprv k zraneniu jedného z ťahúňov družstva Michala Pivka a následne aj lídra druhého, Richarda Suchomela, ktorý si veľmi nepríjemne vyvrtol členok.

To bola pre chlapcov rana, ktorú ešte psychicky nedokážu zvládať a tak sme veľmi ťažko hľadali silu zápas dohrať s adekvátnym nasadením.

Ako pozitívum obidvoch zápasov vnímam, že sme do zápasov ako vždy zapojili maximálny počet, čiže 12 hráčov. Len pre porovnanie, pri predchádzajúcom vzájomnom zápase proti Galaxy Košice, sme zápas u súpera odohrali napriek absenciám v oveľa užšej rotácii 7 hráčov a zápas skončil iba rozdielom 6 bodov.

Stále chceme však investovať čas do rozvoja našich potenciálnych hráčov a nie sa pretekať o výsledky, čo sa nám aj tento víkend podarilo, takže osobne som so zápasmi spokojný.

Chlapci sa musia naučiť psychicky zvládať aj ťažké zápasy a nezlomne pracovať ďalej bez ohľadu na výsledky, k čomu ich aj neustále vedieme.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…