Flat Preloader Icon

V druhom mestskom derby tesná prehra TSM Slávia Žilina

V druhom tohto sezónnom mestskom derby proti Academic ŽU Žilina sme sa predstavili na domácej pôde športovej haly ŽSK v netradičnom čase o 12:00. Súboj aktuálne štvrtého tímu s druhým sľuboval zaujímavý zápas, čomu nasvedčovala aj veľmi príjemná návšteva okolo 100 divákov.

TSM Slávia Žilina – Academic Žilina 80:81 (36:38)

Body TSM: Foltín 30, Stránsky 12, Ištok 7, Židzik 7, Dolník 7, Podhorský 6, Rozim 5, Kosa 3, Mesároš 2, Šoltés 1, Lérant, Halász

Zápas sme otvorili so „starting five“ Foltín, Židzik, Halász, Ištok a Stránsky aktívne. Dobre sme bránili, podarilo sa nám dostať hneď v úvode do mierneho náskoku 4:0, ktorý sa nám darilo udržiavať počas celej prvej štvrtiny, ktorú sme vyhrali rozdielom dvoch bodov, v pomere 16:14.

V druhej časti prvého polčasu sme však začali robiť chyby. Tie pramenili nie len z našej snahy byť tímom, ktorý určuje tempo zápasu, ale aj „divnými“ verdiktami rozhodcov, najme čo sa týka posudzovania faulov.

Tieto situácie nás vyvádzali z koncentrácie a samozrejme boli vodou na mlyn pre hosťujúcich „študentov“. Druhú štvrtinu vyhrali hostia rozdielom šiestich bodov v pomere 26:20 a išli do polčasovej prestávky s náskokom štyroch bodov 40:36.

V druhom mestskom derby tesná prehra TSM

Do druhého polčasu sme išli s cieľom upokojiť sa a začať predvádzať našu rýchlu, agresívnu hru s dobrou obranou a doskokom. Na začiatku druhého polčasu bol však opak pravdou.

Situácie, ktoré mali jednoduché riešenia, sme si komplikovali, opäť nás rozladili „falošné tóny“ rozhodcov, a keď sa k tomu pridalo šťastie na strane hostí, ktorí premenili v tretej perióde 5 trojbodových pokusov, dostali sme sa do mínusu 13 bodov.

Ani to nás však nezlomilo a ešte do konca tretej štvrtiny sme skóre vyrovnali (27:25 v tretej štvrtine) a do posledného dejstva sme vstupovali za stavu 63:63.

V poslednej perióde sme bojovali o každú loptu, už bez vyfaulovaného Vila Kosu a s dobre hrajúcim Stránskym na lavičke (4 fauly), no napriek tomu sa nám podarilo 40 sekúnd pred koncom súboja dostať na 5 bodový rozdiel, no ani to však na víťazstvo nestačilo.

Posledné sekundy sme bohužiaľ nezvládli a hostia dvoma úspešnými trojbodovými pokusmi strhli víťazstvo na svoju stranu.

V druhom mestskom derby tesná prehra TSM-2

 

Miroslav Futo – športový riaditeľ TSM:
“V prvom rade by som chcel poďakovať divákom za početnú účasť na zápase, je vidieť že o basketbal v Žiline je záujem. Zápas mal dobrý náboj, bolo to skutočné derby, hráči si nič nedarovali a bolo vidno že obe strany chcú vyhrať. My sme urobili v zápase bohužiaľ viac chýb, čo nás v konečnom účtovaní stálo víťazstvo. Hostia sa spoliehali hlavne na trojkovú streľbu ktorá im vychádzala, polovicu bodov dokázali skórovať práve po tejto streľbe a ešte s vysokou úspešnosťou takmer 40%. Zápas sme si prehrali ale sami, našimi chybami a s pomocou veľmi slabých rozhodcov, ktorí bohužiaľ nespĺňali ani základné kritéria na 1. ligovú úroveň a v závere hrubo ovplyvnili výsledok. Napriek tomu som na chalanov hrdý, sme nováčik, zbierame skúsenosti a viem, že sa budeme neustále zlepšovať.

 

Pozrite si fotogalériu zo zápasu.

 

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…