Flat Preloader Icon

POĎ HRAŤ BASKETBAL – Nábor hráčov ročníka 2010-2014

Aktuálne spúšťame nábor hráčov ročníkov narodenia 2010-2014, s možnosťou stať sa členom klubu už túto sezónu. Cieľom náboru je doplniť aktuálne mládežnícke družstvá, teda prípravku do 10 rokov a družstvo mladších žiakov do 13 rokov (s možnosťou do 14 rokov ) a zároveň pripraviť základňu hráčov pre ďalšie mládežnícke kategórie, ktoré by sme chceli v budúcej sezóne otvoriť.

V ideálnom prípade by sa jednalo o vytvorenie družstiev U10, U11, U12, U13 a U14 do začiatku budúcej sezóny, teda do augusta 2024. Priestor teda máme pre cca 50 nových hráčov.

Nábor bude prebiehať až do septembra a postupne bude doplnený o ďalšie aktivity o ktorých budeme priebežne informovať. K dispozícii máme 3 tréningové skupiny, do ktorých vieme nových hráčov zaradiť, na základe ich individuálnej basketbalovej, pohybovej a kondičnej úrovne.

Chceme dať priestor čo najväčšiemu počtu detí, aby si mohli na vlastnej koži vyskúšať, aké krásne zážitky basketbal ponúka a ako vyzerá naše tréningové prostredie a atmosféra.

Na tréningoch ich bude čakať už zabehnutý kolektív hráčov, spolu s naším mladým trénerským tímom. Podľa kategórie sú konkrétne prispôsobené aj tréningy, ale každý jeden tréning vedieme v jednotnom duchu nášho klubu, chceme deti viesť k pozitívnemu vzťahu k pohybu a basketbalu a učíme ich základy motivácie, disciplíny a bojovnosti.

S deťmi pracujeme nie len na fyzickej, ale rovnakú dôležitosť prikladáme aj mentálnej úrovni, pretože vieme, že úspešní športovci nie sú iba atléti, ale hlavne rozumné a cieľavedomé osobnosti.

Náplň tréningov je zdravý balans hry, zábavy ale aj tvrdej a poctivej práce. Snažíme sa už v najmenších kategóriách v deťoch nastaviť mindset pristupovania k tréningom zodpovedne a profesionálne, keďže jedným z hlavných cieľov nášho klubu je vytvorenie profesionálneho prostredia, v ktorom budú mať všetci hráči prostriedky na maximálne naplnenie svojho potenciálu.

Na každom tréningu hráčom zabezpečujeme potrebné vybavenie pre kvalitný tréningový proces a účasť minimálne dvoch, ideálne troch trénerov, aby sme sa všetkým hráčom vedeli čo najlepšie venovať aj na individuálnej úrovni. Postupne chceme do tréningového procesu zapojiť aj kondičného trénera a trénera atletiky.

Trénerský tím zastrešuje náš hlavný tréner Jakub Grísa, ktorý disponuje trénerskými skúsenosťami aj zo zahraničia a vedie všetky naše družstvá k metodicky modernému basketbalu, ktorého prioritou je príprava hráčov pre budúce uplatnenie v profesionálnom basketbale, čím sa odlišuje od zastaralej metodiky klubov, ktoré vedú družstvá ku krátkodobým úspechom v podobe dočasného vyhrávania zápasov na úkor budúceho rozvoja kvality hráčov.

Tím, ktorý sa bude venovať mládeži dopĺňajú mladé trénerky a tréneri nabitý energiou a chuťou pracovať s deťmi, pretože si plne uvedomuje, že práve najmladšie kategórie sú naša budúcnosť.

Čo teda treba urobiť aby ste sa mohli zúčastniť náboru? Stačí sa nám ozvať formou emailu na info@tsmslavia.sk alebo grisa@tsmslavia.sk prípadne nám môžete napísať aj na našich sociálnych sieťach, alebo zavolať na číslo 0951455630. Kontaktná osoba je náš tréner Jakub Grísa, ktorý vám už zdelí všetky potrebné informácie prípadne zodpovie všetky vaše dotazy.

Ďakujeme a tešíme sa na vás.

2% - TSM Slávia Žilina

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…

BOJ O EXTRALIGU ZAČÍNA

BOJ O EXTRALIGU ZAČÍNA

V sobotu 4.5.2024 o 13:00 sa naši muži predstavia v prvom semifinálovom zápase 1.ligy mužov a mladých mužov proti...