Flat Preloader Icon

Hodnotenie zápasov kadetov

Cez víkend sa doma predstavili aj naši kadeti, ktorí zbierajú skúsenosti v kategórii U17 SILVER. V skupine východ sa v sobotu stretli s družstvom Kežmarku a v nedeľu s Rytiermi zo Spišskej Novej Vsi. V oboch zápasoch sme nastúpili bez doliečujúceho sa Suchomela a s množstvom chalanov z kategórie U15, ktorí dostávajú čoraz väčší priestor v staršej kategórii.

V zápasoch sme ťahali za kratší koniec, ale je badateľný progres niektorých chlapcov, hlavne Lukášik a Majerský podávajú napriek mladšiemu veku zaujímavé výkony a dopĺňajú tak dobre hrajúceho Pivka.

TSM Slávia Žilina – BK MŠK Kežmarok 44:75 (19:31)

Body za TSM: Pivko 23, Lukášik 10, Majerčák 7, Samuheľ 2, Kováčik 1, Brodský 1, Lacko, Tomka, Ioannou, Čech, Sibila

“Už v prvej štvrtine nám súper odskočil na rozdiel 10 bodov, avšak v polčase sme pokračovali lepšie, koše sa rovnomerne vymieňali na obidvoch stranách a druhú štvrtinu sme následne prehrali už iba dva body.

Do šatne sme šli teda s rozdielom 13 bodov. Tretia štvrtina bolo takmer totožná s tou druhou, avšak v záverečnej 10 minútovke nám súper výraznejšie odskočil až na finálnych 31 bodov.

Zápas mal svetlé momenty ale bohužiaľ nedokázali sme konzistentne hrať ucelený basketbal a veľmi nás brzdili hlúpe straty a nerozvážne rozhodnutia.

V zápase sme výrazne cítili absenciu Richarda Suchomela, ktorý bol pre tím veľmi cenný hlavne ako herný vzor pre mladších hráčov a zároveň ako hráč, ktorý dokáže efektívne usmerňovať a podporovať hráčov aj na ihrisku.

Každopádne na to, že z 9 hráčov, ktorí sa zapojili do zápasu boli až 4 hráči z mladšieho, žiackeho ročníka a naopak súper hrajúci mimo súťaž so staršími hráčmi juniorského veku, neodohrali sme zlý zápas a rozhodne bolo v zápase vidieť posun.”

kadeti

TSM Slávia Žilina – Spišskí Rytieri 57:92

Body za TSM: Pivko 25, Lukášik 16, Samuheľ 7, Brodský 4, Majerčák 3, Kováčik 2, Paškuliak, Lacko, Tomka, Ioannou, Čech, Sibila

“Do zápasu sme nastúpili oveľa viac motivovaný a agresívny ako v sobotňajšom zápase.

Vedeli sme sa presadzovať z pekných akcii, ktoré dokázali vytvoriť aj hráči, ktorý ešte stále majú menej herných skúseností, čo dokázalo motivovať celé družstvo.

Prvú štvrtinu sme prehrali o 6 bodov a druhú štvrtinu sme dokonca dokázali vyhrať o 1 bod, pričom sme v nej nastrieľali až 25 bodov a mohla to byť jedna z našich najlepších 10-minútoviek sezóny.

Na polčase sme teda prehrávali iba o 5 bodov a sami sme si dokázali, že už dokážeme hrať vyrovnané zápasy aj so skúsenejšími družstvami.

Všetko sa však zmenilo v tretej štvrtine, kedy súper ukázal svoje skúsenosti a pritlačil na nás presingom a neskôr aj zónovou obranou, na ktoré družstvo ešte nemá dostatočné skúsenosti a schopnosti, čo chlapcov značne položilo aj psychicky.

V záverečnej štvrtine sme už nemali dostatok energie ani nasadenia na zníženie rozdielu,
naopak súper nám dokázal ešte viac odskočiť na finálnych 35 bodov.

Ako veľké pozitívum vnímam progres po mentálnej ale zároveň aj basketbalovej stránke a fakt, že sme dokázali 20 minút hrať vyrovnanú partiu s omnoho skúsenejším družstvom.

Učíme sa bojovnosti a vieme v zápasoch postupne vynaložiť čoraz väčšie nasadenie čo sa ukazuje ako veľmi dobrý základ pre budúce napredovanie.” – tréner Jakub Grísa.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…