Flat Preloader Icon

Starší žiaci U15 s prvým víťazstvom v sezóne

Starší žiaci TSM Slávia Žilina sa predstavili v poslednom dvojkole SILVER ligy žiakov skupiny východ na domácej palubovke, kedy privítali družstvá z východu Slovenska. V sobotu im bol súperom 1.BK Michalovce na ktorého si veľmi verili, a v nedeľu to bolo kvalitné družstvo basketbalovej akadémie Čaňa.

U15-titulná

TSM Slávia Žilina – 1. BK Michalovce 51:47 (34:27)

Body TSM: Lukášik 30, Brodský 8, Lacko 6, Kazík 5, Topitzer 2, Macanga, Farský, Kopčík

Do sobotného stretnutia proti Michalovským Orlom sme nastúpili v základnej zostave Lukášik, Lacko, Macanga, Brodský a Kazík, s imperatívom víťazstva.

Na chlapcoch už v šatni bolo vidieť absolútne odhodlanie vyhrať prvý zápas v sezóne. V 7. kole sme na palubovke Michaloviec podľahli rozdielom 14 bodov, po našom podpriemernom výkone, preto si chalani verili.

Potvrdzovali to aj na palubovke, keď už od prvých minút si umnou hrou budovali mierny náskok, ktorý do polčasu „natiahli“ na 7 bodov a odchádzali do šatní s pozitívnym skóre 34:27.

V druhom polčase prišiel zo strany hosťujúcich „orlov“ tlak, no podarilo sa nám držať stále v dobrom tempe, takže do poslednej štvrtiny sme stále boli „v predu“ o 7 bodov a v poslednej štvrtine nás čakalo perfektné vyvrcholenie zápasu.

V závere zápasu nás Michalovce zatlačili, dotiahli sa na rozdiel dvoch bodov, ale chlapci si zápas umne postrážili a pripísali si prvé víťazstvo v sezóne a v kategórií.

Výborným výkonom sa predviedol narodeninový oslávenec Samo Lukášik a dobre mu sekundoval Dano Brodský.

TSM Slávia Žilina – 1. BA ČAŇA 59:116 (29:59)

Body TSM: Lacko 23, Macanga 13, Brodský 12, Kazík 9, Kopčík 2, Topitzer, Farský

Nedeľné stretnutie sme začali v telocvični ZŠ Hájik už bez Lukášika (absolvoval s U19 zápas na Interi) nekoncentrovane. Proti skúsenému súperovi sme kopili množstvo chýb, z čoho pramenili časté straty a jednoduché pozície na skórovanie pre nášho súpera z Čane.

V hre nás ako tak držali strely z diaľky, len Timo Macanga premenil v prvom dejstve 3 zo štyroch pokusov, ani to však nestačilo a už do polčasu sme našou nekoncentrovanosťou „vypracovali“ manko 30 bodov, 29:59.

V druhom dejstve sa obraz hry nezmenil, pokračovali sme v množstve chýb, nepracovali sme dobre a agresívne v obrane a napriek niektorým dobrým individuálnym výkonom (Lacko 23 bodov) sme podľahli dobre hrajúcej Čani vysokým, takmer 60 bodovým rozdielom.

Nič to však nemení na fakte, že je vidno na chlapcoch basketbalový rast, čo je veľmi dobrý predpoklad pre ich napredovanie.

Víkendové zápasy boli posledné v základnej časti žiackej SILVER ligy, teraz nás čaká vylosovanie skupiny o umiestnenie a tým pádom ešte pár zápasov kde môžeme potvrdiť náš progres.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…