Flat Preloader Icon

Muži cez víkend s bilanciou 1+1 stále v hre o štvrté miesto

Muži Tréningového strediska mládeže Slávia Žilina sa cez víkend predstavili v sobotnej dohrávke na pôde BK Prievidza B, a v nedeľnom zápase na domácej palubovke proti BK Slovenský Orol Levoča.

BK Prievidza B – TSM Slávia Žilina 77:64

Body TSM: Stojanov 17, Ištok 10, Podhorský 9, Stránsky 8, Žídzik 7, Štefek 3, Péli 3, Kosa 3, Mesároš 2, Šoltés 2, Rozim
Štatistiky: Streľba za dva body 38%, Streľba za tri body 26% Útočný doskok 12!! Straty 19

V dohrávke na palubovke nepríjemnej Prievidze, za ktorú hrajú aj mladí talentovaní hráči z A-tímu Prievidze sme nastúpili posilnení o bývalého hráča extraligovej Nitry, Ladislava Stojanova ale bez zraneného Mareka Foltína, v základnej zostave Vilo, JJ, Poky, Židzo a Dano zaspato.

Nekoncentrovanosťou sme posadili mladých baníkov na koňa. Tí si od prvých minút budovali mierny náskok, ktorý dokázali držať celý prvý polčas a odchádzali do šatní s drobným náskokom troch bodov 42:39.

V druhom polčase sme sa pokúsili zápas otočiť v náš prospech, v obrane sme začali aktívnejšie pracovať, kedy sme dovolili domácim baníkom v tretej štvrtine skórovať len 13 bodov, no bohužiaľ nás nepodržala naša streľba a rovnako aj útočný doskok.

Strieľali sme s katastrofálnou streľbou za dva body, keď sme sa len ľahko dostali cez 35% úspešnosť. Streľba za tri body taktiež nepatrila v sobotu k našej zbrani, s 26% sa len ťažko vyhrávajú zápasy.

Chalanom nie je čo vyčítať, bolo na nich vidieť chuť zabojovať o víťazstvo, obzvlášť keď domáci BC je priamym súperom o postup medzi 4 najlepšie tímy slovenskej 1. ligy, no bohužiaľ nás v tomto zápase nepodržala streľba a rovnako až 19 strát neprispeli pozitívne k celkovému rezultátu 77:64

Muži cez víkend s bilanciou 1+1 stále v hre o štvrté miesto

TSM Slávia Žilina – BK SO Levoča 78:58

Body TSM: Ištok 22, Mesároš 13, Stránsky 12 (10 doskokov) Podhorský 8 (13 doskokov), Rozim 8 (10 doskokov) Šoltés 8, Kosa 7
Štatistiky: streľba za dva body 43%, streľba za tri body 14%, doskoky spolu 55

Nedeľný zápas v športovej hale ŽSK sme absolvovali len v úzkej rotácií, kedy nám z predošlého dňa z rôznych zdravotných dôvodov ostalo k dispozícií len „sedem statočných“. Zápas sme rozbehli fantasticky, „starting five“ v zložení Mesi, JJ, Vilko, Rozi a Dano nedala od začiatku „Orlom“ žiadnu šancu na prípadný úspech alebo dramatizáciu zápasu.

Už v piatej minúte sme komfortne viedli 16:0 a do polčasu sme navýšili rozdiel na skvelých 42:21. V druhom polčase sa „spamätali“ aj hostia, pokúsili sa vrátiť do zápasu, keď sa priblížili najbližšie na 12 bodov, kedy nám najviac hrozili streľbou za tri body.

Napriek tejto snahe si naši chalani zápas nedali vziať z rúk a umnou hrou si postrážili zápas až do konečného hvizdu a pripísali si 6. víťazstvo, čo im zaručuje stále šancu na postup medzi 4 najlepšie tímy v 1.lige mužov.

Oproti sobotnému zápasu sme strieľali za dva body s vyššou úspešnosťou, ale kľúčovým faktorom bolo naše doskakovanie, kedy sme dokázali pozbierať pod oboma košmi až 55 lôpt.

Muži Tréningového strediska mládeže Slávia Žilina sa cez víkend predstavili v sobotnej dohrávke na pôde BK Prievidza B, a v nedeľnom zápase na domácej palubovke proti BK Slovenský Orol Levoča.-2

Jakub Jozef Ištok, hráč TSM:
“V sobotu sme prišli do Prievidze ukázať naše kvality. Po polčase kde sme prehrávali o 3 body sme sa tesne držali húževnatého súpera. V poslednej štvrtine zápasu nám odskočili o výraznejší bodový rozdiel. Našou nešťastnou streľbou spod koša sa nám nepodarilo dotiahnuť na hráčov Prievidze, aj keď sme sa snažili do poslednej sekundy. V nedeľu sme nastúpili v užšej rotácii do zápasu s Levočou. Od prvých sekúnd sme nedovolili hráčom Levoče rozohrať sa. Dobrou obranou a rýchlymi protiútokmi sme sa dostávali postupne do vedenia. Domáci zápas sme zvládli, preto sa plne pripravujeme na ďalší domáci zápas, ktorý sa odohrá 25.2. na domácej palubove proti Prievidzi.”

Už najbližšiu nedeľu (25.2.2024) sa predstavíme o 15:00 v športovej hale ŽSK vo veľmi dôležitom zápase proti BK Prievidza B, kde sa bude pravdepodobne rozhodovať o postupujúcom do Final 4. Všetci ste srdečne pozvaní, pre tých ktorí sa nebudú môcť zúčastniť opäť pripravujeme živé vysielanie.

Sledujte náš YOUTUBE kanál, cez ktorý vysielame zápasy LIVE.

Pozrite si fotogalériu zo zápasu od nášho fotografa Jakuba Rumana

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…