Flat Preloader Icon

V 3. žilinskom derby víťazstvo mužov Slávie

V nedeľu 24.3. bolo v 1. lige mužov v skupine o 1.-4. miesto na programe 3. žilinské derby, v ktorom muži TSM Slávia Žilina privítali na domácej palubovke športovej haly ŽSK mužov Academicu ŽU Žilina. Bilancia vzájomných zápasov bola v prospech hosťujúceho tímu v pomere 0:2, no oba doterajšie zápasy boli veľmi tesné a napínavé, preto sa očakával opäť zaujímavý duel.

TSM Slávia Žilina – Academic ŽU Žilina 75:74 (39:33)

Body TSM: Mrviš 22, Stránsky 19, Podhorský 7 (10 doskokov), Židzik 7, Dolník 7, Rozim 5, Péli 4, Florek 4

Do stretnutia sme nastúpili bez dôležitých hráčov základnej rotácie, Žiaka, Ištoka a Foltína, so štyrmi pivotmi a štyrmi krídelnými hráčmi, bez klasického rozohrávača.

Zápas otváral základná pätica hráčov Stránsky, Rozim, Podhorský, Mrviš, a na rozohrávke junior Florek. V úvode sme pôsobili nervózne, kedy sme sa ťažko presadzovali strelecky, no náš súper bol na tom rovnako, takže skóre narastalo veľmi pomaly, po prvej štvrtine svietilo na ukazovateli vyrovnané skóre 14:14.

V druhej štvrtine už sa začala prejavovať skúsenosť našich hráčov, ktorý spresnili zakončenie spod koša, keď sme minuli len tri strely za dva body (11/14) a napriek dobrej hre hostí hlavne nepríjemnému Ďurišovi, ktorý nám zobral mnoho lôpt, sme išli do polčasu s vedením štyroch bodov 37:33.

V druhom polčase sme pomaly zveľaďovali náš náskok, kedy sme dobrou obranou dokázali držať hosťujúcich akademikov na dištanc, naopak v útoku sme predvádzali pekné kombinácie a odskočili na rozdiel 10 bodov (59:49 po III. štvrtine).

Do poslednej epizódy sme teda išli so slušným náskokom, no všetci sme vedeli, že to ešte nie je koniec a bude to boj až dokonca, čo sa aj nakoniec potvrdilo.

V poslednom dejstve sme znervózneli, súperovi padli niektoré ťažké strely a razom bol stav vyrovnaný, dokonca sa do vedenia dostali aj hosťujúci hráči.

Naši chalani však nepanikárili, umne zahrali záverečné minúty a pripísali si prvé víťazstvo vo vzájomných zápasoch proti mestskému rivalovi v pomere 75:74.

Medzi lídrov opäť patrili Mrviš so Stránskym, avšak jedným dychom treba dodať, že všetci chalani ktorí boli k dispozícií v zápase nemalým podielom prispeli k víťazstvu.

Muži si tak pripísali štvrté víťazstvo v rade a v nadstavbovej skupine o boj o extraligu ešte nenašli premožiteľa.

Michal Podhorský:
“Na zápas sme nastúpili v netradičnej zostave, keďže nám z rôznych dôvodov chýbali štyria hráči a mali sme teda k dispozícií päť centrov a tri krídla.

Stavili sme preto na „bullyball“. Bolo to z našej strany na začiatku trošku ťažkopádne, trápil nás Ďuriš, ktorý nám ukradol pár lôpt, ale postupne si to sadlo a kilá a skúsenosti nakoniec rozhodli.

Bodovo nás potiahli Mrviš a Stránsky, ale vyzdvihol by som výkon celého družstva. Od domáce zápasu s Prievidzou, kedy sme mali nôž na krku, si nesieme dobré nastavenie, a bojujeme za každého stavu.

Teší ma že derby rozhodol opäť len jeden bod, tentokrát pre Sláviu !! Teším sa na štvrté pokračovanie.”

Tomáš Mrviš:
“Z našej strany skvelý, bojovný, kolektívny výkon aj navzdory niektorým absenciám. Myslím si, že sme takmer počas celého zápasu hrali pekný basketbal, aj keď ku koncu sme si to skomplikovali, ale nevidel som na spoluhráčoch nervozitu, preto som veril že vyhráme.”

Pozrite si fotogalériu zo zápasu, ktorú pre nás vyfotil Jakub Ruman.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…