Flat Preloader Icon

Malé veveričky U13 s prvým víťazstvom

V sobotu 13.4. sme privítali v našej telocvični na ZŠ Hájik na ďalšom turnaji kategórie U13 našich súperov z Lučenca a Rožňavy, s ktorými sme si v príjemnej atmosfére zmerali sily.

V súboji s BK ŠPD Rožňava si naši chlapci pripísali svoje prvé, historické víťazstvo, z ktorého mali obrovskú radosť.

Poďme ale pekne po poriadku.

TSM Slávia Žilina – AKAPO Lučenec 21:57 (4:26) (2:15) (6:15) (0:10)

Body TSM: Kupčák 7, Holúbek 6, Brodský 2, Vlašek 2, Futo 2, Škorvánek 2

Do prvého stretnutia sme nastúpili s prílišným rešpektom, no napriek tomu s veľkým odhodlaním.

Trpeli sme hlavne v obrane, kde sme vyprodukovali množstvo chýb, nechali sme sa veľmi ľahko „prehodiť“ do protiútoku, čo skúsenejší tím z Lučenca veľmi kruto trestal.

V tretej štvrtine sme zlepšili obranu, kedy sme pozbierali množstvo lôpt, čo nám umožňovalo jednoduché zakončovanie a zaistilo víťazstvo aspoň v štvrtine.

Potešiteľné je, že sme vystriedali všetkých chlapcov bez ohľadu na výsledok, lebo si to svojou účasťou a aktivitou v tréningovom procese zaslúžili.

TSM Slávia Žilina – BK ŠPD Rožňava 56:44 (10:15) (15:12) (16:9) (15:8)

Body TSM: Kupčák 30, Holúbek 14, Brodský 4, Futo 4, Vlašek 2, Škorbánek 2

Druhé stretnutie sme začali rovnako ako prvé. Robili sme chyby hlavne v obrane, kedy nás súperi dokázali jednoduchým vybehnutím predbehnúť a jednoducho zakončovať.

Po timeoute, kde sme si povedali ako to budeme riešiť, sa obraz začal vylepšovať, avšak ešte stále nebol taký, aký by sme si želali, ale bolo vidieť na chlapcoch, že chápu a je len otázkou času kedy to potvrdia na ihrisku.

Od druhého polčasu už dominovali naši chlapci, ktorí nie len že začali výborne brániť a doskakovať, ale dokázali sa presadzovať aj v útoku.

Najviac sa darilo Lucasovi Kupčákovi, autor skvelých 30 bodov a rovnako mu sekundoval aj Marcus Holúbek, autor 14 bodov.

Ostatní chlapci úžasne bojovali, doskakovali, povzbudzovali sa z lavičky a zaslúžene si pripísali historicky prvé víťazstvo pre TSM Slávia Žilina v tejto kategórií.

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…

BOJ O EXTRALIGU ZAČÍNA

BOJ O EXTRALIGU ZAČÍNA

V sobotu 4.5.2024 o 13:00 sa naši muži predstavia v prvom semifinálovom zápase 1.ligy mužov a mladých mužov proti...