Flat Preloader Icon

Juniori U19 v prvom zápase s tesnou prehrou

V sobotu sme odštartovali základnú časť GOLD ligy juniorov U19 domácim zápasom proti Iskre Svit. Bol to zároveň náš posledný súper z kvalifikačných turnajov vo Svite a z konkrétneho predošlého zápasu sme po veľmi nevydarenej koncovke odchádzali sklamaní.

Chceli sme si jednak vynahradiť nevydarený zápas zo Svitu, zároveň sme však chceli začať základnú časť s čo najlepšou možnou energiou a kvalitným výkonom, aby nás motivácia sprevádzala naprieč celou úvodnou časťou.

TSM Slávia Žilina – BKM Iskra Svit 69:71 (41:31)

Body za TSM: Janžo 34, Čierny Adam 10, Čierny Michal 10, Florek 8, Urda 5, Chebeň 2, Magvaši, Novák, Neuman, Pivko

Zápas sme nemohli začať lepšie, veľmi rýchlo sme sa chytili v útoku, vytvorili sme si kvalitné strely z kombinačného postupného útoku a zároveň sme efektívne zakončovali vzniknuté protiútoky po chybách súpera.

Pred prvým timeoutom súpera sme viedli už v prvej štvrtine o 15 bodov. Po oddychovom čase súper stiahol rozdiel a prvú štvrtinu sme uzatvorili s 11 bodovým vedením. V druhej štvrtine súper prešiel do zónovej obrany, začal si vytvárať kvalitnejšie strely a nás dostal pod mierny tlak, z čoho vyústilo viacero strát, ktoré súper dokázal premeniť.

Napriek tomu sme si dokázali aj vďaka našej obrane udržať pred odchodom do šatne 10 bodové vedenie. Súper do konca zápasu pokračoval v zónovej obrane, ktorá nám najmä v tretej štvrtine začala robiť značné problémy v útoku, kedy sme si nedokázali vytvoriť kvalitné strelecké pozície. Veľmi sme cítili absenciu Jakuba Urdu, ktorý sa zranil už v prvej štvrtine a nedokázal v zápase pokračovať.

Zúžila sa nám rotácia a chýbala nám jeho prezencia na doskoku a v postupnom útoku. 3. štvrtinu súper vyhral 26:12, pred vstupom do záverečnej štvrtiny otočil zápas a viedol 4 bodovým rozdielom.

V poslednej štvrtine sme sa už do zónovej obrany súpera dokázali presadzovať efektívnejšie, avšak veľmi nám pomohlo aj zvýšenie nasadenia v obrane, čo pomohlo zvýšiť celkovú energiu družstva. V poslednej 5 minútovke bolo cítiť takzvané momentum na našej strane, premenili sme aj ťažké strely a súpera donútili k stratám vďaka pressingu po celom ihrisku.

Juniori U19 v prvom zápase s tesnou prehrou-2

V predposlednej útočnej pozícii súpera dokázal Svit premeniť ťažkú strelu za 3 body, ktorá zvýšila rozdiel v skóre na dve útočné pozície. Po našich trestných hodoch sa súper opäť dostal k lopte, kedy by nám po skončení útoku Svitu ostávalo ešte 10 sekúnd na zakončenie, avšak Svit dokázal v poslednom útoku útočne doskočiť a nám na vyrovnanie po zabezpečení obranného doskoku ostávalo iba 7 sekúnd.

Za krátky čas sme dokázali prejsť celé ihrisko a dokonca si vytvoriť kvalitnú voľnú strelu za 3 body, ktorá by nám vyhrala zápas, avšak tú sme bohužiaľ nedokázali premeniť. Napriek tomu, že sme vyhrali poslednú štvrtinu 16:14, nakoniec sme Svitu podľahli rozdielom dvoch bodov.

Po zápase som však musel chlapcov pochváliť, odohrali sme veľmi kvalitný zápas, dokázali sme plniť predzápasové pokyny, počas celého zápasu bola v teame skvelá energia a čo je najdôležitejšie, bojovali sme až do poslednej sekundy. Napriek zraneniu kľúčového hráča myslím, že to mohol byť jeden z najlepších zápasov aké toto družstvo kedy odohralo. Som na chlapcov hrdý a verím, že po víkende budeme plný energie dravo pokračovať v tréningovom procese.

Juniori U19 v prvom zápase s tesnou prehrou-3

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…