Flat Preloader Icon

Starší žiaci v domácej premiére ťahali za kratší koniec

Po súboji našich U13 pokračoval sobotný basketbalový maratón TSM súbojom starších žiakov U15, proti neznámemu súperovi BK MŠK Kežmarok. Išlo o prvý zápas žiakov v tomto ligovom ročníku, preto sme nastupovali na duel plný očakávaní.

Súboj sme nezačali zle, práve naopak, aktívnou hrou sme sa dostali do vedenia, fungovala nám obrana, boli sme aktívny v hre dopredu a po prvej štvrtine sme držali takmer vyrovnaný stav 13:15.

V druhej štvrtine sme sa začali dopúšťať veľkého počtu strát, ktoré bolo spôsobené hlavne dobrou obranou súpera, kedy nám dobre brániaci Kežmarčania dovolili skórovať „slabé“ štyri body. Polčas sme ukončili na skóre 17:29.

Starší žiaci v domácej premiére ťahali za kratší koniec-2

V druhom polčase sme mali snahu pobiť sa o výsledok, zlepšili sme obranu, hrali sme opäť aktívnejšie no napriek tomu že sme dovolili hosťujúcim hráčom skórovať len 14 bodov bohužiaľ sme sa v útoku dopúšťali množstva chýb, kedy sme nepracovali kolektívne ale riešili sme „veci“ individuálne a skórovali sme len 10 bodov, takže do poslednej štvrtiny sme išli s mankom 16 bodov – 27:43. Posledná štvrtina bola z nášho pohľadu najhoršia, prehrali sme ju rozdielom 16 bodov 14:30, prestala nám fungovať obrana aj vinou striedaní, kedy sme už nedokázali pokračovať v aktívnej hre.

TSM Slávia Žilina – BK MŠK Kežmarok 41:73

Body TSM: Macanga 8, Lukášik 6 (11 doskokov), Majerčák 6, Lacko 6 (13 strát), Brodský 5, Farský 4 (10 doskokov), Topitzer 2, Holečko 2, Kazík 2, Horváth, Kopčík, Faltín

Tréner Jakub Merešš:
“Do zápasu sme nastúpili aktívne čím sme sa dostali do vedenia. Kežmarok však ešte v priebehu prvej štvrtiny manko zmazal a dostal sa dovedenia. Bolo to hlavne zapríčinené našim veľkým množstvom chýb.

Počas celého zápasu sme mali problém s prihrávkou kedy sme častokrát hodili súperovi loptu do rúk. Trápili sme sa aj na rozohrávke, čo Kežmarok využíval a trestal rýchlymi košmi z protiútoku. Ku koncu zápasu sme sa snažili ešte o zvrátenie výsledku vydarenými protiútokmi a dobrou aktivitou v obrane, ale už bolo to nad naše sily. Aj napriek nepriaznivému výsledku som rád, že sa na ihrisko dostali všetci chalani na súpiske a verím že to bude pre nich motivácia do budúcna.”

 

Starší žiaci v domácej premiére ťahali za kratší koniec

Zdieľajte článok s priateľmi

Nenechajte si ujsť…